سرمقاله

اعتراض! باتجویز صاحبان رانت! ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • جراحی بینی - میزان تغییر چهره بعد از عمل بینی + هزینه و مراقبت های لازم
  • بهترین نکات برای خرید لنت ترمز پژو 206 تیپ 2 از فروشگاه لنتام با کیفیت فوق‌العاده
  • فیبرنوری ایرانسل به ۱۲۰مین شهر رسید
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 36464  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 05 آبان 1403
    شروطی که حماس برای آزادی اسرا گذاشت
    مذاکرات هیئت حماس در قاهره درباره آتش‌بس
    روز پنجشنبه هیئتی از جنبش حماس به ریاست «خلیل الحیه»، رئیس هیئت مذاکره کننده این جنبش، در یک سفر کوتاه از قاهره، پایتخت مصر بازدید کرد. به گزارش ایسنا، وبگاه قطری «العربی الجدید» مطلع شد که این دیدار که به درخواست مصر و در پی تماس‌های تلفنی بیش از یک طرف انجام شد، تنها حدود پنج ساعت به طول انجامید و پیشنهادات آمریکا و مصر در مورد آتش‌بس در نوار غزه و تبادل اسرا مورد بحث قرار گرفت.
    طبق اطلاعات رسیده به العربی الجدید، این جنبش در دیدار با مقامات سازمان اطلاعات مصر و سرلشکر «حسن رشاد»، رئیس جدید آن، بر ضرورت توقف فوری نسل کشی در شمال نوار غزه قبل از حرکت به سمت مذاکره تاکید کرد.
    همچنین رسانه‌های وابسته به حماس به نقل از منابع آگاه گزارش دادند که هیئتی از جنبش به ریاست خلیل الحیه برای دیدار با حسن محمود رشاد، رئیس اطلاعات مصر وارد قاهره شد.
    یکی از مقامات حماس به خبرگزاری فرانسه گفت که هیئتی از حماس روز پنجشنبه در قاهره با مقامات مصری در مورد پیشنهادهای آتش‌بس گفت‌وگو کردند و بر «آمادگی» جنبش برای توقف جنگ در صورت متعهد شدن اسرائیل به آتش‌بس، خروج از نوار غزه، بازگشت آوارگان، انجام معامله تبادل اسیران و ارسال کمک‌ها تاکید کرد.
    این مقام در جنبش حماس با درخواست منتشر نشدن نامش گفت: «هیئتی از جنبش وارد قاهره شد و در آنجا با مقامات مصری دیدار کرد و ایده‌ها و پیشنهاداتی در خصوص از سرگیری مذاکرات برای آتش‌بس و مبادله اسرا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
    در این راستا رئیس جدید اطلاعات مصر یک معامله تبادل کوچک که دربرگیرنده یک آتش‌بس دو هفته‌ای در ازای آزادی پنج سرباز بود که پس از آن مذاکرات گسترده‌ای آغاز شود، مطرح کرد. وی برای نهایی شدن جزئیات درخواست آتش‌بس ۴۸ ساعته کرد.
    «رونن بار، رئیس اسرائیل شین بت، این ابتکار را به دولت اسرائیل ارائه کرد و برخی از وزرا به استثنای بن گویر و اسموتریچ که مخالف آن بودند، همه حمایت خود را از آن اعلام کردند و از بار خواستند تا با مصری ها برای بهبود آن کار کند. برآوردها حاکی است که شانس موفقیت این معامله کم است، اما در اسرائیل آنها موافقت کردند که تلاش کنند.
    به موازات آن، منابع العربی الجدید احتمال دادند قاهره به مقامات دولت آمریکا از درک کامل پیشنهادی که اخیراً توسط «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا ارائه شده، خبر داده است؛ پیشنهادی که شامل استقرار نیروهای بین‌المللی در کریدور صلاح الدین (فیلادلفیا)، در موازات مرز مصر با نوار غزه در ازای خروج ارتش اشغالگر از آنجا است.
    این در حالی است که قرار است طی چند روز آینده هیئت‌های میانجی و مذاکره کننده به دوحه پایتخت قطر بروند و دیدارهایی با حضور «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر، حسن رشاد رئیس سرویس اطلاعاتی جدید مصر، «ویلیام برنز» رئیس سیا و «دیوید بارنیا»، رئیس موساد اسرائیل برگزار شود.
    حماس شرط خود برای آزادی اسرای صهیونیست را تکرار کرد
    یکی از رهبران حماس تاکید کرد: «تنها با توقف تجاوز و عقب‌نشینی کامل اسرائیل از غزه، اسرای نزد مقاومت بازخواهند گشت.»
    به گزارش ایسنا، «اسامه حمدان» یکی از رهبران حماس افزود: «میانجی‌ها به هیئت جنبش از وجود داده‌هایی برای پیشبرد مذاکرات خبر دادند اما هیئت حماس از اصول جنبش شروع می‌کند.»
    حمدان در اظهارات مطبوعاتی اشاره کرد که «هیئت حماس برای شنیدن ایده‌های ارائه‌شده به قاهره رفت، اما تغییری در موضع جنبش ایجاد نشده است». وی افزود: «آنچه بلینکن گفت با آنچه آموس هوکشتاین در تلاش برای تغییر دادن موضعی متناسب با منافع آمریکا و اسرائیل گفته تفاوتی نخواهد داشت.»
    حمدان با بیان اینکه آنچه در نوار غزه در حال رخ دادن است، تغییر در روند نسل کشی چه طرح ژنرال‌ها یا چیز دیگری است، افزود: هیچ‌کس در دنیای منافقین درباره جنایت اشغالگران درباره حمله به یونیفل و همچنین تجاوز به آنروا صحبت نکرد.
    وی با تاکید بر اینکه «اگر اشغالگران معتقدند با کشتار می‌توانند به دستاوردهایی دست یابند، در توهم هستند و ما طرفی که قبل از اشغالگران خسته می‌شود، نخواهیم بود»، افزود: «نیروهای مقاومت در شمال غزه بیعت کرده‌اند به شهادت برسند و مصمم به ادامه مقاومت هستند.»
    این رهبر حماس خاطرنشان کرد: کشتارهای لبنان و فلسطین ماهیت این رژیم را نشان می‌دهد که برخی تلاش می‌کنند آن را پنهان کنند.
    وی خاطرنشان کرد: سفر هیئت حماس به مسکو در چارچوب تلاش برای توقف تجاوزات اسرائیل به غزه است و این جنبش از روسیه، چین و الجزایر خواست تا برای توقف این تجاوز تلاش کنند.
    همچنین یک منبع رهبری فلسطین روز جمعه به المیادین فاش کرد که اسرائیل در تلاش است تا از طریق معاملات جزئی، یک توافق جامع را دور بزند.
    در عین حال این منبع رهبری فلسطینی بار دیگر تاکید می‌کند که حماس معاملات جزئی را که اشغالگران سعی در پیشنهاد آن دارند، رد می‌کند. زیرا به خواسته‌های اصلی آن برای آتش‌بس و خروج کامل اسرائیل از نوار غزه پاسخ نمی‌دهد.
    این رهبر فلسطینی گفت: «اسرائیل» می‌خواهد در ازای چند روز آرامش و آزادی اسرای فلسطینی، تعدادی از اسرایش را بازگرداند.