سرمقاله

اعتراض! باتجویز صاحبان رانت! ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • رگولاتور ارتباطات: اهتمام ایرانسل به کاربرد هوش مصنوعی چشم‌گیر است
  • دبیر شورای عالی فضای مجازی از غرفه ایرانسل بازدید کرد
  • بازدید دبیر شورایعالی فضای مجازی از غرفه گروه همراه اول در تلکام ۲۰۲۴
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 36470  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 05 آبان 1403
    ۵ مشکل را دیدید شغل خود را عوض کنید
    چون محیط کار بخشی مهم از بافت سبک زندگی به حساب می‌آید و در آن تنیده شده، می‌باید نسبت به تغییر موقعیت، شغل یا محل کار، در شرایط بحرانی جدیت داشت چراکه قطعا زیان‌اش بیشتر از درآمدی‌ست که به خانه و خانواده می‌رسد.
    به گزارش ایسنا، بعد از اینکه انسان‌های اولیه از شکار و زندگی در غار، به تدریج به دشت‌ها سرازیر شدند، کشاورزی رونق گرفت و سبک زندگی انسان به مدد همین جابجایی دگرگون شد. انسان راه تمدن و تعالی در پیش گرفت. اسکان دائم در منطقه‌ای زراعی، به تدریج، تمدن‌ها را شکل داد تا رسید به انقلاب صنعتی که تحولی ساختاری در سبک زندگی انسان خاکی هویدا شد. صنعتی شدن دنیای مدرن اما به همان اندازه که غذا و رفاه و امنیت آورد، معایب خود را نیز به همراه آورد. روزگاری، یک کشاورز به سبب محیط و زمان‌بندی کاشت و برداشت، تعاملی روحی عاطفی و حتی کاری با خانواده داشت و اوقات فراغت بسیار زیاد. اغلب، تمام اعضای خانواده در کارِ نان‌آور خانواده سهیم می‌شدند و این مهم، خود حسی از همدلی و عشق و مجاورت پایدار به دست می‌داد. امروز اما نه تنها پدر خانواده بلکه بسیاری از مادرها هم برای تامین و تثبیت سطح رفاه خانواده مجبورند بیرون از خانه کار کنند. این شرایط به خودی خود و در حالت آرمانی هم دارای مشکلاتی‌ست چه رسد به اینکه شاغلی، در محیط کاری نامناسب و در شرایطی بغرنج مشغول به کار باشد. این مشکلات فورا به اعضای خانواده تسری پیدا خواهد کرد و معضلاتی جدی به دنبال خواهد داشت. ازاینرو چون محیط کار بخشی مهم از بافت سبک زندگی به حساب می‌آید و در آن تنیده شده، می‌باید نسبت به تغییر موقعیت، شغل یا محل کار، در شرایط بحرانی جدیت داشت چراکه قطعا زیان‌اش بیشتر از درآمدی‌ست که به خانه و خانواده می‌رسد. پس چنانچه در محیط کار خود با موارد مشروح زیر چالش دارید، در اولین فرصت به فکر تغییر باشید:
    احساس اضطراب در مورد کار
    احساس اضطراب در مورد کار نشانه قوی است که چیزی اشتباه است. این مشکل می‌تواند به دلیل حجم کاری زیاد، ترس از شکست یا روابط سمی با همکاران باشد. نداشتن کنترل بر شغل خود، مقابله با ناامنی شغلی، یا نداشتن تعادل بین کار و زندگی نیز می‌تواند به این اضطراب دامن بزند. اگر این احساسات ادامه پیدا کرد، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که در موقعیت شغلی فعلی، برای رفاه روانی خود تجدید نظر کنید.
    خستگی مداوم
    وقتی احساس می‌کنید که از نظر جسمی و روحی خسته شده‌اید، وقت آن است که فکر کنید این شغل چیز زیادی از شما می‌گیرد. فرسودگی شدید نه تنها بر بهره‌وری شما تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه می‌تواند به سلامت، روابط و شادی کلی شما نیز آسیب برساند. اگر فرسودگی ثابت شود و استثنا نباشد، زمان آن فرا رسیده که فوراً به ترک آن فکر کنید.
    محیط سمی
    یک محیط کار سمی، که در آن شایعات، قلدری، یا تبعیض و عدم مدیریت در محیط کار وجود دارد، می‌تواند به طور قابل توجهی بر سلامت روان شما و همچنین بهره‌وری و کارایی شما تأثیر بگذارد. وقتی با درگیری و رابطه‌بازی همکاران در جهت آسیب رساندن به شما، سیاست اداری غلط، و مدیریت عاری از حمایت مواجه می‌شوید، شرایط برایتان سمی است. شما نباید برای جایی کار کنید که دائماً شما را تحت فشار قرار می‌دهد و آرامش شما را از بین می‌برد.
    تعادل بین کار و زندگی وجود ندارد
    اگر شغل شما، تمام وقت‌تان را می‌گیرد و زمان کمی برای فعالیت‌های شخصی، روابط یا تفریح و اوقات فراغت ​​باقی می‌گذارد، این عدم تعادل می‌تواند منجر به فرسودگی شدید، ناامیدی و احساسات طاقت فرسا شود. کار کردن مداوم در ساعات طولانی و خارج از ساعات کاری می‌تواند بر سلامت روحی و جسمی شما تأثیر منفی بگذارد.
    احساس کم یا بی ارزشی
    وقتی سخت کوشی شما به طور منظم نادیده گرفته می‌شود یا حقوق منصفانه‌ای دریافت نمی‌کنید، به راحتی احساس می‌کنید که قدر شما دانسته نمی‌شود. وقتی سهم شما در نظر گرفته نمی‌شود، در نهایت از ترفیع‌های متعدد نادیده گرفته می‌شوید در حالی که بیش از حد کار می‌کنید، و دستمزدی که دریافت می‌کنید با کار شما مطابقت ندارد، در این صورت این یک نشانه مهم برای شما است که به ترک کار فکر کنید. دریافت احترام و توجهی که برای کار و تلاشی که انجام می‌دهید، بسیار مهم است.