سرمقاله

تحریم‌ها چگونه بر هزینه سرمایه شرکت‌های ایرانی تاثیر گذاشتند؟ / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آیگپ در سال ۱۴۰۴ با شگفتانه‌های جدید همراه کاربران می‌شود
  • تمدید مهلت ارسال آثار به سومین دوره جایزه همراه اول برای رساله‌های برتر
  • هبلکس بهتر است یا سفال
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 4212  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 09 بهمن 1401
    بررسی عوامل درونی و بیرونی در رضایت شغلی کارکنان
    سبک رهبری و فکری کارکنان مهمترین عامل رضایت شغلی
    شیماسادات موسوی : سازمان‌های رسمی به گروه‌هایی از افراد اطلاق می‌شوند که برای رسیدن به اهداف مشخص ،کوشش‌هایشان را هماهنگ می‌سازند. هر جا موضوع گروه های انسانی و مجموعه ای ازافراد مطرح میشود ،مفاهیمی از قبیل روابط میان فردی ،اهداف مشترک،منفعت جمعی و انگیز های ارتباطی و مشارکتی و رهبری نیز مطرح خواهند شد. بدیهی است سازمان ها بدون ایجاد و حفظ رضایت شغلی در کارکنان خود در طولانی مدت در رسیدن به اهداف خود موفق نخواهند بود. امروزه بخش عمده ای از کارکنان دولتی در تلاش برای بازنشستگی زودتر از موعد،جابه جایی و یا راه هایی برای استفاده از مرخصی های طولانی مدت هستند.به نظر میرسد با وجود دریافتی ناکافی ،عدم وجود فرصت های برابر و انعطاف در مجموعه های دولتی ،رضایت شغلی به یکی از مولفه های آسیب پذیر در سازمان ها بدل شده.در همین راستا یکی از وظایف خطیر هر مدیری تلاش جهت افزایش رضایت شغلی کارکنان است که در نتیجه آن عملکرد،روابط میان فردی و برخورد با ارباب رجوع و همکاران و انگیزه و خلاقیت در کار افزایش و فرسودگی شغلی نیز کاهش میبابد.
    تحقیقات نشان میدهد عوامل متعدد درونی و بیرونی در افزایش رضایت شغلی نقش دارند که در این متن تلاش شده به وظایف مدیران در این خصوص اشاره گردد. مواردی از قبیل وجودروابط میان فردی مثبت ،روحیه انتقاد پذیری مدیر،ایجاد زبان و اهداف مشترک سازمانی،وجود برابری در ارتقا سازمانی و همچنین بهرمندی از منافع مالی به صورت عادلانه،فرصت های برابر ترفیع ووجود بازخورد صحیح و به موقع به رفتار و عملکرد فرد و حتی فضای فیزیکی مناسب مانند نور کافی و محیط آرام همگی از مواردی است که ضروریست هر مدیری جهت افزایش رضایت شغلی کارکنان به آنها اهتمام ورزد.یکی دیگر از مولفه های تاثیر گذار بر رضایت شغلی تناسب شغل-شخصیت است.در صورتیکه مدیر در مشخص نمودن وظایف محوله به هر فرد و انتخاب افراد برای پست های مختلف بدون توجه به ویژگی های شخصیتی افراد عمل کنند نتیجه ،چیزی جز کاهش عملکرد و رضایت شغلی نخواهد بود.تصور کنید مدیر روابط عمومی مجموعه ای ، دارای شخصیت درون گرا ،دوری گزین و فاقد مهارت های میان فردی باشد!!!
    از دیگر موضوعات تاثیر گذار در رضایت شغلی سبک رهبری مدیراست.امروزه با تغییر سبک فکری و انتظارات افراد ،وجود سبک رهبری غیر منعطف،تک رو و غیر حمایتی باعث برانگیختن احساسات منفی در کارکنان میشود.در صورتیکه کارمند احساس کند در صورت رسیدن سازمان به اهدافش او نیز به اهداف شغلی خود خواهد رسید و ضمنا مدیر خود را شخصی حمایتگر و رهنمون کننده و منعطف که پذیرای تغییر و انتقاد است ،قلمداد کند یقینا انگیزه بیشتری در انجام وظایف خود، نشان خواهد داد. رضایت شغلی، از مفاهیم مهم در سطوح مدیریتی  منابع انسانی سازمان ها بوده اهمیت خاصی به آن داده شده است. چراکه این مفهوم در پیشرفت و بهبود سازمانی و نیز سلامت روانی نیروی کار تاثیر گذار است .