سرمقاله
صفحات روزنامه
اخبار آنلاین
بازار فالگیران بهعنوان پدیده اجتماعی، روانشناختی همپای تحولات ایران دارای نوسان بوده است. در شرایط بحرانی و در تنگناهای سیاسی و اقتصادی، بازار فالگیران داغ داغ میشود. هرچه آینده مبهمتر و غیر قابل پیشبینی شود میزان مراجعه به فالگیران بیشتر میشود. این سنت اجتماعی در زمانها و مکانهای مختلف به شکلهای متفاوتی جلوهگر شده است که در همه مواردی حکایت از نیاز انسان به دانستن آیندهی مبهم خود دارد. امروزه فال و فالگیری دیگر از حالت یک تفریح خارج شده است. بازار مالی گستردهای در حاشیه خرافات شکل گرفته است، فالگیرها خود را آپدیت کردند.
فالگیری رقیب پرقدرتی بنام هوش مصنوعی پیدا کرده است.
در حالی که فعالین اقتصادی و سیاسی درحال شیفت به پلتفرم هوش مصنوعی برای آینده اندیشی حوزههای کسب و کار و تشخیص روندهای اقتصادی و سیاسی و پیشبینی اتفاقات بازار و رخدادهای بینالمللی هستند، بازار فالگیران نیز داغ و پر مراجعه شده است.
بهعبارتی فالگیری در جامعه ایران از حالت تفنن و تفریح وارد عرصه اقتصادی شد و مسیر برندینگ را طی نمود برخی از فالگیران به کمک فضای مجازی جهانی شدند .
نقش فالگیری در اقتصاد ایران آنچنان پر رنگ و تجاری شده است که میتوان بر آن نام صنعت گذاشت.
جامعه هدف فالگیران لزوما خانمهای وسواس و سرپرست خانواده نیست. تحول در روشها و مبهم شدن شرایط باعث تحول در جامعه مشتریان شده است. این روزها کسانی را میبینم که تصمیماتشان بر اساس فالگیری است که در نظرگاه مردم جزو روشنفکران میباشد.
چتر فالگیری حوزه سیاست را هم در برگرفته است.
میزان مراجعه افراد به فالگیران برای تشخیص سرنوشت خود و یا تحولات کلی سیاست روز افزون شده است. برخی از فالگیران جایگاه بنگاه کاریابی و پستیابی را ایفا میکنند.
در مواردی هم شاهد کارکرد شبه حزبی برای برخی از فالگیران هستیم .
برخی آنچنان نفوذی در بین دولتیها دارند که معرفیشان تخلف ناپذیر میباشد .
میتوان ردپای فالگیران را در تحلیل تحولات از زبان برخی مشاهیر نیز دید.