سرمقاله

احتیاط در خوشبینی / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • بازدید معاون رئیس‌جمهوری از روند پیشرفت سامانه «فواد» در ایرانسل
  • درخشش بانوان هندبالیست ایران با حمایت ایرانسل در حضور رئیس‌جمهوری
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 45149  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 01 اردیبهشت 1404
    مجلس در روزی که گذشت
    حضور خبرنگار آمریکایی در صحن علنی
    نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز درحالی برخی از لوایح و طرح‌ها را به تصویب رساندند که خبرنگار، عکاس و تصویربردار شبکه ان.بی.سی آمریکا با تهیه گزارش از برخی نمایندگان و صحن علنی، حضوری فعال داشت.
    به گزارش ایرنا، جلسه روز یکشنبه (۳۱ فروردین ماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقرقالیباف و حضور ۲۰۸ نماینده از حدود ساعت ۸ صبح آغاز شد.
    بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی که اعاده شده از شورای نگهبان است، نخستین دستور امروز صحن علنی مجلس شورای اسلامی بود که پیش از بررسی مواد آن برای تامین نظر شورای نگهبان، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس جزئیات بیشتری از این طرح را تشریح کرد.
    هدایت منابع به سمت فعالیت‌های مولد
    حسینی یکی از کارکردهای نظام مالیاتی را نقش تنظیمی آن در اقتصاد می‌داند و مالیات بر عایدی سرمایه یا مالیات بر سفته بازی و سوداگری را از جمله ابزارهای اقتصادی و بخش نظام مالیاتی برشمرد که برای هدایت منابع به سمت فعالیت‌های مولد و پیشگیری از فعالیت‌های غیر مولد که اقتصاد ایران در گرو آن است، عمل می‌کند.
    در ادامه جلسه دیروز، بررسی جزئیات طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با این طرح موافقت کردند.
    قوانین و احکام نامعتبر به قوانینی گفته می‌شود که از نظر کیفی و کمی قابلیت اجرایی ندارند و به نوعی منسوخ شدند. پیش از این هم مجلس چنین قوانینی را در حوزه کار، تجارت، اجتماعی، حمل و نقل و غیره را بررسی و به تصویب رسانده بود تا از حوزه قوانین کشور خارج شوند.
    اصلاح طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در مجلس
    نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه با گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی برای تأمین نظر شورای نگهبان موافقت کردند.
    البته در جریان بررسی این طرح، هادی قوامی نماینده اسفراین پیشنهاد مسکوت ماندن طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را مطرح کرد و معتقد بود مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات نیست بلکه مالیاتی برای نگرفتن است.
    قوامی با طرح این پرسش که کجای این کار مانع شدن از فعالیت سوداگرانه است، مدعی شد باید کاری کنیم که از فعالیت‌های سوداگرانه امتناع شود و مثلاً بگوییم معامله ملک یا خودرو برای ۵ سال ممنوع است نه اینکه یک عایدی به دست بیاید و سپس ما بر این عایدی مالیات بگیریم.
    مصطفی طاهری نماینده زنجان نیز به عنوان مخالف مسکوت ماندن این طرح، به سایر کشورهای جهان در این باره اشاره کرد و از نمایندگان مجلس خواست با مسکوت کردن این طرح به تولید آسیب نزنند.
    در نهایت نمایندگان مجلس با این پیشنهاد مخالفت کردند.
    تصویب لایحه موافقتنامه همکاری بین ایران و پرتغال
    تصویب لایحه موافقتنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه‌های زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان، گردشگری و رسانه‌های جمعی، دیگر دستور کار امروز صحن علنی مجلس شورای اسلامی بود.
    احمد راستینه به عنوان سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، ضمن قرائت گزارش کمیسیون در این باره، به اهمیت دیپلماسی به عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم در توسعه دیپلماسی فرهنگی، زبان، آموزش، گردشگری و ورزش اشاره کرد که ظرفیت‌های بی نظیری بین ملت‌ها برای تبادل فرهنگ‌ها به وجود می‌آورد.
    در اواسط نشست امروز محمدباقرقالیباف جایگاه ریاست را ترک کرد و جای خود را به حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس سپرد.
    معافیت مالیاتی بارنامه موسسات حمل و نقل
    نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه امروز با کلیات طرحی برای معافیت مالیاتی بارنامه موسسات حمل و نقل موافقت کردند.
    این موافقت در جریان بررسی گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح استفساریه درخصوص شمول معافیت جزء(۱۳) بند(ب) ماده(۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده نسبت به کارمزد صدور بارنامه شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل انجام شد. بر اساس این استفساریه صدور بارنامه شرکت‌ها و موسسات حمل و نقل، شمول معافیت جزء(۱۳) که مصوب ۲ خردادماه ۱۴۰۰ است، از معافیت جزء مذکور برخوردار می‌باشد.
    استفساریه نیز به معنای درخواست تفسیر قانون از مراجعی که قانوناً حق تفسیر دارند، از قبیل شورای نگهبان براساس اصل ۹۸ قانون اساسی یا مجلس شورای اسلامی براساس اصل ۷۳ قانون اساسی گفته می‌شود.
    فاصله زیاد حقوق شرکت‌های دولتی با دستگاه‌های اجرایی غیر عادلانه است
    نطق‌های نمایندگان مجلس بخش پایانی نشست امروز بود که به بیان آن پرداختند. از جمله صدیف بدری در نطق خود به فاصله ده‌ها میلیون تومانی حقوق شرکت‌های دولتی از دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد که فردی با همان شرایط در یک دستگاه اجرایی کمتر از ۲۰ میلیون تومان دریافتی دارد و این رویه را به دور از عدالت عنوان کرد.
    بدری در ادامه نطق خود، نظارت دقیق و مستمر بر بازار، برخورد قاطع با سودجویان و محتکران و ایجاد سازوکارهای حمایتی کارآمد برای اقشار آسیب‌پذیر را از جمله اقدامات مهم برای کاهش این مشکلات در اقتصاد برشمرد و از مسوولان خواست تا رضایت مردم را به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه نظام و پشتوانه انقلاب حاصل کنند و اجازه ندهند مشکلات اقتصادی، کام مردم را تلخ و امیدشان را به آینده کمرنگ کند.