سرمقاله

اتحاد بی‌نظیر در دوران جنگ ۱۲روزه؛ میراثی که باید حفظ و تقویت شود / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • نوآوری‌های دیجیتال و آینده نظام‌های پرداخت
  • ایرانسل: تغییر قیمت بسته‌های TD-LTE با هدف همانندسازی است
  • جشنواره آموزش‌های تخصصی آکادمی ایرانسل با تخفیف ویژه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 48702  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 18 تیر 1404
    نسخه ضروری برای دوران پساجنگ در جامعه چیست؟
    ایران برای همه مردم ایران
    گروه سیاسی- جنگ ۱۲ روزه اخیر بین ایران و اسرائیل، بزنگاهی برای انتخاب افراد و جریان‌های سیاسی بود. به جز برخی گروه‌های خارج از کشور که می‌گفتند اسرائیل به جمهوری اسلامی حمله کرده است و نه ایران، دیگران این حمله را محکوم کردند.
    در این مدت به تعبیر مسعود پزشکیان دعوایی در کار نبود. مصطفی تاج‌زاده از داخل زندان، مهدی کروبی که تازه از حصر آزاد شده، نامه سیدمحمد خاتمی، اعلام همبستگی علیرضا رجایی فعال ملی مذهبی و ... نمونه‌های داخلی این موضوع‌اند. بسیاری از خارج‌نشینان هم اگرچه دور از وطن بودند اما می‌گفتند که قلب‌شان برای ایران می‌تپد؛ همان‌هایی که چه‌بسا نگران آن‌اند که اگر به کشور بیایند محدودیت‌هایی بر آن‌ها اعمال شود.
    شاید در این شرایط لازم باشد نگاه به جامعه متکثر ایرانی تغییر کند. در این باره خبرگزاری خبرآنلاین با سیدحسین نقوی حسینی، نماینده پیشین مجلس گفتگو کرده است. او که روزگاری از منتقدان جدی دولت حسن روحانی محسوب می‌شد از «غیرت ملی» گروه‌ها و سیاسیون از جریان‌های مختلف استقبال می کند و آن را سرمایه‌ای می‌خواند که نباید قربانی نگاه‌های تنگ‌نظرانه و رویکردهای حداقلی شود.
    در بخش هایی از این گفت و گو آمده است:
    * در دوران جنگ ما شاهد یک صدایی در جامعه، گروه‌ها و فضای سیاسی بودیم. آیا ضرورت دارد که هنوز هم فضا این‌گونه باشد؟ چه بایدها و نبایدهای برای این مساله وجود دارد؟
    یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی صهیونیستی علیه ملت ایران، به ویژه سرداران عزیز و جان بر کف نظام، که برای نظام، ملت و انقلاب تلاش کردند را گرامی می‌دارم.
    یکی از دستاوردهای بسیار مهم این جنگ تحمیلی، علاوه بر پیروزهای چشمگیر بر رژیم صهیونیستی و مانور قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران در دنیا و منطقه، وحدت و انسجام ملی بود.
    ما در این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه شاهد این بودیم که شخصیت‌ها، جریانات و گروه‌های سیاسی و حتی گروه‌هایی از اپوزیسیون خارج از کشور که با جمهوری اسلامی سال‌های سال زاویه داشته‌اند، پای کار آمدند و از ایران دفاع و علیه متجاوز موضع گیری کردند. آن‌ها حتی اعلام کردند که تا پای جان در مقابل دشمنان ایران می‌ایستیم. این یک انسجام و اتحاد ملی خوب بود که به وجود آمد.
    در داخل هم، همه گروه‌ها و جناح‌های سیاسی مثل اصلاح طلبان، اصولگرایان، معتدل‌ها و حتی گروه‌های ملی پای کار نظام جمهوری اسلامی ایستادند و از کشور، ملت و نظام علیه دشمنان موضع گرفتند و دفاع کردند.
    این یک دستاورد بزرگ بود، چون امید دشمنان ما در این جنگ این بود که اگر با جمهوری اسلامی وارد جنگ شوند و به ایران تجاوز کنند، گروه‌های معاند، قومیت‌ها و جریانات سیاسی علیه جمهوری اسلامی موضع می‌گیرند. اما این امید دشمنان انقلاب اسلامی، کاملا ناامید شد. چون همه جریانات پای ایران و کشور ایستادند.
    نکته قابل توجه دیگر این است که با آمدن دولت آقای پزشکیان، یک وحدت ملی و قومی خوبی به وجود آمد. سیستان و بلوچستان، کردستان، خوزستان، آذربایجان و ... همگی به میدان دولت و انتخابات دکتر پزشکیان آمدند و دولت را از خودشان دانستند.
    به‌رغم توطئه‌های دشمنان که برای تجزیه طلبی در ایران کرده بودند، و قومیت‌ها را تحریک و تهییج کنند، کوچکترین اتفاق قومیتی نیفتاد و این خیلی دستاورد بزرگی است که نصیب کشور، ملت و نظام جمهوری اسلامی شده است. اما حفظ این انسجام بسیار مهم است.
    دوران پساجنگ، دوران تقویت نظامی و حرکت به سوی اقتصاد پررونق است و باید در آن تحولاتی که اتفاق بیفتد، نیازمند انسجام و اتحاد ملی است و باید برای آن تلاش کرد.
    شما دیدید که دولت مدیران ارشدی را از بین بلوچ‌ها، کردها و عرب‌های خوزستان در دولت گذاشت که همه این‌ها به تقویت انسجام ملی کرد. حالا باید یک برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم و همه گروه‌ها برای اتحاد، انسجام و یکپارچگی ملی تلاش کنیم؛ همه گروه‌هایی که برای ایران و جمهوری اسلامی و ملت ایران دلسوزی می‌کنند، پای کار نظام کشور بمانند و کمک، حمایت و تلاش کنند تا جمهوری اسلامی به روزهای اوج و اهداف اصلی خود برسد.
    باید برای ایرانیان خارج از کشور برنامه ای تدارک دید تا بدون واهمه به ایران رفت و آمد کنند
    * به یکصدا شدن برخی جریان‌های سیاسی اشاره کردید. می‌خواهم از برخی افراد هم اسم بیاورم؛ آقای تاجزاده در زندان، آقای علیرضا رجایی، و بعضی از افراد خارج از کشور یا آقای کروبی که موضع‌گیری‌اش حتی فراتر از موضع‌گیری برخی از مسئولان بود. فکر نمی‌کنید ضرورت داشته باشد که فضای سیاسی باز و محدودیت‌ها از این افراد برداشته شود؟ مثلا به حبس ٖآقای تاجزاده یا حصر محصورین پایان داده شود، یا افرادی که در خارج از کشور هستند، بتوانند به راحتی به کشور رفت و آمد داشته باشند؟
    به جز بعضی افراد و گروه‌هایی که هیچ تمایلی به ایران ندارند، مثل تحفه ای که از رژیم قبل باقی مانده، و با رژیم صهیونیستی و آمریکا همراهی کردند، اکثریت قاطع ایرانی‌های خارج از کشور، به کشور و ملت‌شان علاقه دارند. مشاهده کردید که مردم هم از این نوع موضع‌گیری‌ها اعلام انزجار کردند.
    ما گاهی از کمیسیون امنیت ملی به سفرهایی می‌رفتیم و با ایرانی‌های خارج از کشور که خیلی انقلابی و مذهبی هم نبودند، اما برای ایران دلشان می‌سوخت، برخورد می‌کردیم. آن‌ها اعلام آمادگی می‌کردند و می‌گفتند، هر کمکی از دستمان بر بیاید، انجام می‌دهیم.
    این اکثریت قاطع ایرانیان خارج از کشور، برای ملت، نظام و کشورمان یک سرمایه است. باید برای آن‌ها برنامه‌ریزی و تدارکات خوبی تهیه کرد تا بدون واهمه و نگرانی رفت و آمد کنند. به جز افراد وابسته و خود فروخته که شناخته شده هم هستند، برای بقیه مردم باید زمینه را فراهم کرد، تا به راحتی رفت و آمد کنند و امکانات، سرمایه و فکر آن‌ها در خدمت ایران و جمهوری اسلامی قرار بگیرد.
    در داخل ایران هم باید وحدت ملی شکل بگیرد و کسانی که پای جمهوری اسلامی، پای ایران و ملت ایستاده اند هم مورد توجه قرار بگیرند و کدورت‌ها کنار گذاشته شود تا ان‌ها هم به ملت و کور خدمت کنند. آن‌ها بچه‌های همین نظام و انقلاب و کشور هستند و دلشان برای ایران می‌سوزد.
    ضرورت ایجاد فضای گفت‌وگوی ملی
    عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان این که نقد منصفانه و دقیق باعث شکوفایی و توانمندی کشور می شود و می تواند برای جامعه ایجاد امید کند، گفت: ما باید اجازه دهیم همه اقشار و گروه ها نظرات خود را بیان کنند. جامعه زنده، جامعه‌ای است که همه بتوانند نقدهای خود را بیان کنند.
    فرهاد بشیری در گفت‌وگو با ایرنا، با تاکید بر ضرورت تقویت انسجام و همبستگی ایجاد شده در جنگ ۱۲ روزه و تلاش برای ایجاد فضای گفت‌وگوی ملی در جامعه، گفت: ایرانیان مردمی منسجم و متحد هستند و ما شاهدیم که بعد از انقلاب همیشه همراه و یاور انقلاب بوده اند، در جنگ تحمیلی هشت ساله هم با همین انسجام و اتحاد مردم توانستیم رژیم بعث را شکست دهیم.
    وی افزود: دشمن به خیال خود تصور می‌کرد که می‌تواند در مردم ایران نفوذ کند اما مردم ما با اتحاد و همدلی نشان دادند ممکن است که در بخش‌هایی گلایه‌هایی داشته باشند اما هیچ‌گاه همراه با دشمن نخواهند شد.
    مسئولان قدر این مردم را بدانند و خدمات بهتری ارائه کنند
    نماینده مردم پاکدشت در مجلس تصریح کرد: مسئولان ما باید قدر این مردم را بدانند و در عرصه های مختلف با انجام وظایف خود خدمات بهتری را ارائه کنند تا باعث افزایش رضایت مندی مردم شوند.
    بشیری با تاکید بر این که باید فضای گفتگو ملی در جامعه ایجاد شود اظهار کرد: این فضا باید در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی فراهم شود و مردم بتوانند دیدگاه‌ها و نظرات خود را برای حفظ کیان و وحدت کشور به راحتی بیان کنند. نقد منصفانه و دقیق باعث شکوفایی و توانمندی کشور می‌شود و می‌تواند برای جامعه ایجاد امید کند.
    وی با تاکید بر اینکه گروه‌ها و سلایق باید اختلافات را کنار بگذارند، خاطر نشان کرد: باید از بیان هر دیدگاه و نظر متفاوت در جامعه استقبال کنیم و اجازه دهیم همه نظرات خود را بیان کنند. جامعه زنده، جامعه‌ای است که همه بتوانند نقدهای خود را بیان کنند.