سرمقاله

اتحاد بی‌نظیر در دوران جنگ ۱۲روزه؛ میراثی که باید حفظ و تقویت شود / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • نوآوری‌های دیجیتال و آینده نظام‌های پرداخت
  • ایرانسل: تغییر قیمت بسته‌های TD-LTE با هدف همانندسازی است
  • جشنواره آموزش‌های تخصصی آکادمی ایرانسل با تخفیف ویژه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 48723  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 18 تیر 1404
    معاون وزیر بهداشت خبر داد
    ۱۷۰ مجروح جنگ بستری در بیمارستان‌ها
    معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه حدود هزار عمل جراحی برای مجروحان جنگ ۱۲ روزه انجام شد، گفت: بیشتر مجروحان مرخص شدند و حدود ۱۷۰ مجروح بستری در بیمارستان‌ها داریم که ۷۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.
    به گزارش ایرنا، سید سجاد رضوی روز سه شنبه در نشست خبری درباره فعالیت‌های حوزه درمان در جنگ ۱۲ روزه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و افزود: حدود ۵ هزار و ۷۵۰ نفر در حمله رژیم صهیونیستی به کشور مجروح شدند که تعدادی از آنها درمان و ترخیص شده‌اند.
    رضوی تعداد شهدا را حدود ۱۰۶۰ نفر عنوان کرد و گفت: ممکن است این تعداد افزایش یابد همچنین پرونده‌های قطع عضو هم تشکیل شده و پس از تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران آمار آنها اعلام می‌شود.
    وی خاطرنشان کرد:‌ وزارت بهداشت در خدمات سلامت آماده باش کامل است و آنچه از سوی مقامات رسمی کشور گفته می‌شود ملاک کار است و در خدمت مردم هستیم.
    رضوی ادامه داد: در آغاز جنگ، وزیر بهداشت، حوزه معاون بهداشت را مکلف به خدمت‌رسانی ویژه کرد و در حوزه درمان نیز مراکز مشاوره روانی و روان‌پزشکی فعال شد.
    معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه آسیب‌های روانی در دوره‌های بحران افزایش پیدا می‌کند، گفت: مطالعات در این زمینه شروع شده و از متخصصین هم کمک گرفته شده است و مشاوره‌های روانشناسی ارائه می‌شود.
    برای اقلام ضروری کمبود نداریم
    رضوی با بیان اینکه وزارت بهداشت پروتکل و ذخیره استراتژیک اقلام و تجهیزات پزشکی را داشت و اکنون نیز ذخیره استراتژیک دارد.
    وی یادآور شد: سال قبل با دستور رهبر معظم انقلاب، اعتباری به وزارت بهداشت برای کمبودها و مشکلات تخصیص و خریدهای استراتژیک انجام شد و این دور اندیشی رهبر انقلاب موجب شد که وسایل و تجهیزات با کاربرد طولانی تر تهیه شد و در این ۱۲ روز با کمبود خاصی مواجه نبودیم و اکنون نیز ذخایر استراتژیک وجود دارد.
    معاون وزیر بهداشت درباره تعطیلی برخی داروخانه‌ها در ابتدای جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: تعطیلی داروخانه‌ها تخلف انضباطی بود که با پیگیری سازمان غذا و دارو در روز سوم جنگ، اصلاح شد ضمن اینکه تعطیلی در داروخانه‌های شبانه روزی کمتر داشتیم.
    وی افزود: سازمان غذا و دارو پیگیر علت تعطیلی بود و با داروخانه‌هایی که خارج از ضوابط تعطیل بودند؛ برخورد کرد و از روز سوم جنگ همه داروخانه‌ها باز و تعداد معدودی بسته بودند. این موضوع را به حساب غافل‌گیری و بی انضباطی می‌گذاریم.
    معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره نقاط ضعف این حوزه در جنگ تاکید کرد: اکنون جلسه‌ای داشتیم تا نقاط قابل بهبود و کارهایی که باید انجام شود را با حضور ستاد بحران، پدافند غیرعامل و حوزه نظامی و غیرنظامی بررسی و نقاط ضعف اصلاح شود.
    معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره خسارت‌های بیمارستان‌ها و تجهیزات آنها در جنگ ۱۲ روزه گفت: هفت بیمارستان مورد حمله قرار گرفت و در کرمانشاه یک بیمارستان اعصاب و روان آسیب جدی دید.
    رضوی ادامه داد: بیمارستان فاطمه زهرا (س) خسارت جدی دید و پرسنل با فداکاری بیماران را تخلیه کردند که مورد تمجید بیماران هم قرار گرفته بودند.
    وی خاطرنشان کرد: حمله اسرائیل به بیمارستان‌ها نشان داد که هدف وسیله را توجیه می‌کند و این رژیم جعلی برای اهداف خود از هر وسیله‌ای استفاده می‌کنند؛ در حالی که در دوران دفاع مقدس خلبانان ایرانی بسیاری از اهداف نظامی عراق را به دلیل نزدیکی به مدرسه و یا حضور افراد غیر نظامی هدف قرار ندادند.
    معاونت توسعه وزارت بهداشت خسارت‌های این حوزه را بررسی می‌کند
    معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره میزان خسارات به بیمارستان ها و تجهیزات پزشکی گفت: برآورد میزان خسارات از سوی معاونت توسعه در حال انجام است. برای مثال بیمارستان فارابی در کرمانشاه باید بازسازی شود و بیمارستان فاطمه زهرا (س) به طور کامل تخریب شد.
    رضوی با قدردانی از زحمات کادر درمان، گرانترین اعتبار وزارت بهداشت را نیروی انسانی آن برشمرد و تاکید کرد: پزشکان در محل خدمت خود حاضر بودند و خدمات ارائه دادند همچنین برخی پزشکان به دلایل مختلف با هماهنگی شیفت‌های خود را جابه‌جا کردند اما اینگونه نبود که درمان و خدمات‌دهی را رها کنند در رابطه با پزشکانی که غیبت غیرموجه داشتند؛ این موضوع در پرونده آنها درج می‌شود.
    وی درباره استفاده از نیروهای داوطلب نیز گفت: پزشکانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و ایرانی هستند نیز اعلام آمادگی کرده بودند که به عنوان داوطلب در ایران حاضر شوند که خوشبختانه نیاز نشد.
    معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره پرداخت معوقات بیمارستان‌ها نیز گفت: کسری ۲ تا چهار ماه دانشگاه‌ها پرداخت شد تا معوقات پرسنلی و تجهیزاتی را پرداخت کنند، در این حین هم تمام خدمات به مجروحین رایگان بوده است.
    معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره حمله اسراییل به مراکز هسته ای نیز گفت: نگرانی هایی درباره رآکتور بوشهر و تهران وجود داشت که در بوشهر مردم آموزش دیده بودند و دارو در اختیار آنها قرار داده شد. در تهران هم از طریق شبکه بهداشت دارو در اختیار مردم گذاشته می‌شد اما بنا بود که سازمان انرژی اتمی با بررسی میزان اشعه موجود را اعلام کند تا مسائل ایمنی انجام شود که خوشبختانه این سازمان وجود اشعه را اعلام نکرد و نیاز به خدمات ایمنی نبود.
    به گفته رضوی، باید در زمان صلح انواع آموزش‌های شیمیایی و پرتویی به مردم ارائه شود و لازم است این آموزش‌ها در غالب مانور تکرار شود؛ ضمن این که اطلاع‌رسانی مناسب از طریق رسانه‌ها و صدا و سیما انجام شد.