سرمقاله

زلزله و آثار روانی آن ‪/‬ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 5212  |  صفحه ۵ | ایران زمین  |  تاریخ: 27 بهمن 1401
    مدیر پروژه اجرایی بازار رسمی آب قزوین:
    «آب» مهمترین عامل محدود کننده توسعه صنعتی و کشاورزی در قزوین است
    مدیر پروژه اجرایی بازار رسمی آب قزوین گفت: مهمترین عامل محدود کننده توسعه صنعتی و کشاورزی در استان قزوین آب است.
    محمد محجوب در نشست تخصصی آب در دشت قزوین اظهار کرد: در نظام حکمرانی در موضوع آب نیازمند تغییر نگرش از جنس تشکیک مساعی هستیم که پیشتر در موضوع آب دیده نشده بود. مدیر پروژه اجرایی بازار رسمی آب قزوین بیان کرد: همه میدانیم که در حوزه آب دچار کمبود هستیم و در حوزه وزارت نیرو می‌گوئیم مصارف با موجودی آب هم خوانی ندارد و بهره برداران زود تر از دیگران به این نتیجه رسیده‌اند که بزرگ‌ترین عامل محدود کننده، تولید آب است و نبرد برای رسمی بیشتر هم آغاز شده است.
    وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که مصرف کننده اصلی آب محسوب می‌شوند در مدیریت آب مداخله‌ای ندارند، ما به همه به خصوص کشاورزان می‌گوئیم که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند ولی علت اصلی عدم صرفه‌جویی در این است که تفاوتی بین فرد صرفه جو و اصراف گر وجود ندارد. این کارشناس مسائل آب تصریح کرد: ما به این حلقه مفقوده به عنوان محور اصلی بازار آب نگاه می‌کنیم و از مزایای بازار آب این است که به منافع افراد صرفه جو توجه شده است. وی با تشریح وضعیت استان قزوین بیان کرد: در قزوین زمین‌های مرغوبی وجود دارد اما مهمترین عامل محدود کننده توسعه صنعتی و کشاورزی آب است، ما منابع آبی جدید نداریم ولی برای توسعه به بهره برداری از آب حاصل از صرفه‌جویی می‌اندیشیم و امیدواریم این اتفاق بیفتد.محجوب در پاسخ به این این سوال که آیا بازار آب در پایداری منابع و ذخیره آن می‌تواند اثر داشته باشد گفت: بازار رسمی آب تیغ دو لبه است که ممکن است سو مصرف هم داشته باشد اما اگر درست عمل شود به پایداری منابع کمک خواهد کرد. وی توضیح داد: یکی از بهترین مناطق کشاورزی استان قزوین توسط شرکت‌های صنعتی مورد بهره‌برداری قرار گرفته و ما تمام تلاش خود را به کار می‌بریم که این توسعه نامتوازن را مدیریت کنیم و صنعت را از آبخوان دور کنیم.
    مدیر پروژه اجرایی بازار رسمی آب قزوین تبیین کرد: بازار آب در نقاط مختلف جهان، کشور و استان وجود دارد و سامان دهی و آوردن در چهار چوب برنامه اصلی ما است، در این بازار رسمی آب خرید و فروش می‌شودو این به معنی تخصیص جدید و یا تأمین آب پایدار نیست.
    وی یادآور شد: در برنامه و طرح پیش روی ما سرمایه گذاران به عدم پایداری آب انتقاد می‌کنند ولی باید گفت هر سرمایه گذاری سود و زیان دارد، آب انفال است و کسی نمی‌تواند آن را بفروشد بلکه تنها پروانه بهره برداری به هر منظوری که لازم است صادر می‌شود و باید در ازای آب به جامعه چیزی بدهد لذا اینکه فرد تولیدی نکند و آب را در بازار بیاورد ممکن نیست. وی تاکید کرد: هر فردی که می‌خواهد در بازار شرکت کند باید کنتور هوشمند دارای صحت کالیبراسیون، ثبت صحت عملکرد و قطع کننده داشته باشد و در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله امری هزینه بر است باید گفت بله چون ورود به بازار به هر صورت نیازمند یک امکانات است. محجوب عنوان کرد: این بازار حالتی از بورس دارد و قرار نیست سودی برای آب منطقه‌ای داشته باشد. وی گفت: هر قدر که بتوانیم از حوزه آبخوان دفاع می‌کنیم و ضریب کاهنده برای این خرید و فروش در نظر گرفته این و نیز هر آنچه برنامه ریزی شده پایلوت است و نظری روی موفق با شکست خورده بودن آن نداریم و باید تجربه کسب نمائیم، بدیهی است که نکات مثبت و منفی طرح در ادامه مشخص خواهد شد. مدیر پروژه اجرایی بازار رسمی آب قزوین خاطر نشان کرد: سفره مصرفی قزوین ١۴ میلیارد متر مکعب است و ١٢ میلیون متر مکعب سقف کاری آب ما است و تأثیر آن را در محیط زیست، اقتصاد، بازار و اجتماع بررسی خواهد شد.