صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
  • ارزان ترین سری لپ تاپ های بازار ایران کدامند
  • قهوه از چه چیزی درست می‌شود؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8090  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 10 اردیبهشت 1402
    مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان خبر داد
    جمع آوری ۹۰ درصد کارت سوخت جایگاه‌داران تا نیمه ۱۴۰۲
    مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان گفت: هفت میلیون و 100 هزار لیتر مصرف روزانه بنزین استان اصفهان در سال گذشته بوده است.
    عبدالله گیتی‌منش در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال گذشته میزان مصرف بنزین استان هفت میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر در روز بود که در مقایسه با سال گذشته ۱۷.۶ درصد افزایش داشته است. رشد مصرف در سال گذشته در کشور ۱۳.۳ درصد بوده است.
    مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان افزود: در سال گذشته در مجموع ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل در استان توزیع شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ افزایش ۱۳.۳ درصدی داشته است. مصرف نرمال کشوری گازوئیل در سال ۱۴۰۱ ۹ درصدی افزایش پیدا کرد.
    گیتی‌منش گفت: نفت سفید نیز یکی دیگر از فرآورده‌هایی است که توسط شرکت پخش توزیع می‌شود، این فرآورده عمدتاً در خانوارهایی مصرف می‌شود که به گاز طبیعی متصل نیستند. در سال گذشته روزانه ۳۸ هزار لیتر نفت سفید در استان توزیع شد که نسبت به سال ۱۴۰۰ هفت درصد کاهش داشته است، علت این کاهش نیز توسعه گازرسانی به مناطق مختلف است.
    وی بیان کرد: مازوتی که در سال گذشته توسط شرکت پخش در استان توزیع شد در مجموع روزانه به دو میلیون لیتر رسید.
    مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان افزود: دولت برنامه دارد تا گاز مایع یا کپسول‌هایی که در سطح استان‌ها توزیع می‌شود را ساماندهی کند. متوسط مصرف روزانه گاز مایع یا ال پی جی در استان در سال گذشته به ۳۱۴ تن رسید که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ کاهش ۱۱ درصدی را ثبت کرد. گیتی‌منش خاطرنشان کرد: در استان ۱۶۴ جایگاه سی ان جی وجود دارد که حدود ۱۵۷ از این تعداد فعال هستند. در سال گذشته متوسط حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب گاز طبیعی توزیع شد، که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳.۷ درصد افزایش داشته است. وی افزود: شرکت پخش اصفهان یک انبار راهبردی دارد که علاوه بر تأمین نیاز استان، فرآورده‌های مورد نیاز چند استان دیگر مانند چهارمحال و بختیاری، قم و دیگر استان‌ها را تأمین می‌کند، در این انبار روزانه بالغ بر ۲۰ میلیون لیتر فرآورده بارگیری می‌شود. در شهر ابریشم نیز ۲.۳ میلیون لیتر نفت کوره از طریق حمل و نقل ریلی به جنوب ارسال می‌شود. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان خاطرنشان کرد: عمده‌ترین هزینه شرکت ملی پخش مربوط به هزینه‌های حمل و نقل و پرداخت حق‌العمل به جایگاه‌ها است، هزینه حمل و نقل ریلی در این بین بسیار ناچیز است. گیتی‌منش اظهار کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ مبحثی تحت عنوان بهبود نظام توزیع فرآورده‌های نفتی مطرح شده است، این مبحث در در تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز ذکر شده است. در یکی از بندهای این تبصره آمده است که وزارت نفت و شرکت ملی پخش موظف به مدیریت بهینه مصرف و نظام توزیع شده‌اند باید از از قاچاق سوخت جلوگیری کنند، به همین علت مقرر شده تا تعداد زیادی از خودروهای بنزین سوز و گازوئیل سوز از کارت‌های شخصی خود برای سهمیه آزاد نیز استفاده کنند. وی اضافه کرد: حدود نیمی از بنزین مصرفی در کشور سهمیه‌ای و نیمی دیگر آزاد است. افرادی که به بنزین آزاد مصرف می‌کردند در گذشته میلی به استفاده از کارت سوخت شخصی خود نداشتند، برخی دیگر نیز اطلاعی نداشتند که پس از اتمام سهمیه بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی، به مقدار ۱۵۰ لیتر سهمیه آزاد خواهند داشت.
    مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان گفت: این سیاست به این علت اجرا شده است تا مشخص شود که سهمیه بنزین آزاد توسط چه شخصی مصرف خواهد شد تا بتوان به کمک آن اطلاعات مصرف کنندگان را تکمیل کرد. البته تمامی کارت‌های جایگاه‌ها جمع آوری نخواهند شد و یک یا دو کارت سوخت برای افرادی که کارت سوخت شخصی خود را به همراه ندارند مشکلی پیش نیاید.
    گیتی‌منش تصریح کرد: به همین علت برنامه‌ریزی شده تا نیمه اول سال جاری ۹۰ درصد از کارت‌های جایگاه داران جمع آوری شود. وی با اشاره به کاهش مدت زمان صدور کارت سوخت اظهار کرد: طبق اخبار منتشر شده و با توجه به اقدامات صورت گرفته مدت زمان صدور کارت سوخت به ۲۰ روز کاهش پیدا کرده است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان با بیان اینکه در موضوع قاچاق سوخت به هیچ عنوان مردم مقصر نیستند، اظهار کرد: قاچاق سوخت به صورت سازمان یافته اتفاق می‌افتد، یکی از دلایل قاچاق سوخت تفاوت فاحش قیمت دولتی و آزاد سوخت است، به عنوان مثال شرکت پخش گازوئیل را لیتری ۳۰۰ تومان عرضه می‌کند در صورتی که به گفته برخی گازوئیل در بازار آزاد لیتری ۱۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود که قیمت این فرآورده لب مرز به حدود ۲۰ هزار تومان نیز خواهد رسید، با این وجود مسئولان مربوطه در تلاش هستند تا از قاچاق سوخت جلوگیری کنند. یکی از اقدامات صورت گرفته در این خصوص ایجاد سامانه سدف به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت است. در سال گذشته ۵۸۵ هزار لیتر گازوئیل، ۱۱۹ هزار لیتر نفت کوره و ۲۵۰۰ لیتر بنزین قاچاق در استان کشف شده است. گیتی منش خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌هایی که دولت برای مدیریت مصرف سوخت اتخاذ کرد، توجه به مصرف سی ان جی است، طبق برآوردها با زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های موجود، می‌توان نزدیک به ۴۰ میلیون متر مکعب سی ان جی به مردم عرضه کرد. دولت نیز به همین علت تصمیم به گازسوز کردن رایگان خودروها گرفته است، این طرح از دو سال گذشته آغاز شده و طی آن ۲۳ هزار خودرو در اصفهان به صورت رایگان گازسوز شده است. وی افزود: با همین زیرساخت‌ها و بدون اضافه شدن جایگاه جدید، می‌تواند نزدیک به ۴۰ میلیون متر مکعب به مردم عرضه شود. دولت هم برای همین می‌خواند خودروها را رایگان دوگانه سوز کند، زیرا صرفه جویی حاصل از مصرف بنزین ان بسیار قابل توجه است.
    مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان با اشاره به سیاست‌های اتخاذ شده در خصوص مدیریت مصرف گازوئیل در کشور اظهار کرد: در حال حاضر برنامه‌ای تحت عنوان طرح پیمایش برای ماشین‌های سنگین در حال اجرا است، در این طرح سهمیه گازوئیل رانندگان با فرمول مشخصی بنابر مسافت و بار و … تعیین و سپس شارژ خواهد شد. میزان مسافت طی شده رانندگان بر اساس بارنامه شرکت‌های حمل و نقل تعیین خواهد شد. گیتی منش تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در شرکت پخش، خرابی قطعات و نازل‌های بنزین است، در این زمینه چند شرکت دانش بنیان در حال ساخت قطعات هستند، در اصفهان نیز کارگاهی تجهیز شده تا قطعات خراب شده در اصفهان تعمیر شود، با این اقدام پیش بینی می‌شود که وضعیت استان در تعمیرات قطعات و نازل‌ها بهتر شود.
    وی با اشاره به ناترازی مصرف بنزین در کشور گفت: واردات بنزین در مقاطعی اتفاق افتاده است، پیش بینی می‌شود اگر روند مصرف به همین صورت باشد، مقدار ثابتی واردات صورت گیرد.
    مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان با اشاره تولید کم بنزین سوپر در کشور خاطرنشان کرد: علت این اتفاق آن است که پالایشگاه‌ها برای تولید بنزین معمولی و پاسخ به نیاز اکثر مردم، تمرکز خود را در تولید این فرآورده معطوف کرده‌اند، اکنون در کلانشهرها بنزین یورو ۵ توزیع می‌شود که عدد اوکتان آن سه واحد کمتر از بنزین سوپر است و در این خصوص تفاوت چندانی با بنزین سوپر ندارد. سال گذشته روزانه ۱۰۰ هزار لیتر سوپر در استان توزیع شد. گیتی منش با اشاره به وضعیت تولید گازوئیل در استان گفت: در گذشته گازوئیل تولید شده در پالایشگاه معمولی بود اما با احداث واحد تسویه جدید گازوئیل معمولی به یورو تبدیل شده است. وی در خصوص توزیع گاز مایع اظهار کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مبحث توزیع الکترونیکی گاز مایع ذکر شده است، اکنون اطلاعات صحیحی از امار مصرف گاز مایع در استان وجود ندارد، به همین علت دولت مکلف کرده است تا مصرف کننده‌های واقعی شناسایی شوند، زیرا یارانه قابل توجهی به این فرآورده اختصاص پیدا کرده است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان تصریح کرد :۳۵۷ جایگاه سوخت در استان داریم و با توجه به میزان توزیع جایگاه، فرآورده آن تأمین خواهد شد، در این خصوص برنامه‌ریزی شده تا در طول شبانه روز سوخت در تمامی جایگاه‌ها باشد. گیتی منش با اشاره به وجود تخلف در تعداد کمی از جایگاه‌ها گفت: تخلف در جایگاه‌های استان اکثراً وجود ندارد اما در برخی جایگاه‌ها که مدیر آن نظارت ندارد، بیشتر این تخلف‌ها در سوخت گازوئیل اتفاق می‌افتد.