سرمقاله

واقع نگری برای حل بحران / ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8291  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 12 اردیبهشت 1402
    روایت «ده باور بی‌اساس علم مدرن»
    نشست «ده باور بی‌اساس علم مدرن» به روایت حامد علی‌اکبرزاده برگزار می‌شود. به گزارش ایسنا، هشتمین نشست «هم‌کتاب» که به کتاب یادشده اختصاص دارد، روز یکشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ صبح به شکل برخط به نشانی الکترونیکی roytab.ir (پخش زنده) و حضوری در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی (روبه‌روی در اصلی دانشگاه تهران) برگزار می‌شود.
    «ده باور بی‌اساس علم مدرن» در سال ۲۰۱۲ توسط روپرت شلدریک (معروف به داروین قرن بیست و یکم) به رشته تحریر درآمده و در سال ۱۴۰۱ با ترجمه علیرضا شفیعی‌نسب در ۳۷۶ صفحه و در نشر ترجمان منتشر شده است.
    کتاب فوق نقدی است بر برخی از باورها و نظریه‌های علم مدرن که در اثر تکرار بدیهی و غیرقابل انکار تلقی شده‌اند اما به اعتقاد نویسنده مبنای علمی محکمی ندارند. این کتاب در پی اثبات وجوه متافیزیکی طبیعت ارزیابی متداول از علم را تغییر می‌دهد.
    شلدریک در این کتاب معتقد است اگر علوم از باورهای جزمی دست و پاگیر رها شوند تولدی دوباره خواهند یافت و بر همین اساس ده باور جزمی را که دانشمندان آن‌ها را بدون چون و چرا پذیرفته‌اند مورد مناقشه قرار می‌دهد؛ باورهایی از قبیل: «همه چیز مکانیکی است – قوانین طبیعت ثابتند – طبیعت هدف خاصی ندارد – ذهن چیزی جز فعالیت مغز نیست – پدیده‌های فراروانشناختی همچون تله‌پاتی موهوم‌اند – پزشکی مکانیستی تنها روش واقعی درمان است – خاطرات در هنگام مرگ محو می‌شوند - مقدار کلی ماده و انرژی همیشه یکسان است – ماده ناآگاه است و تمامی موارد وراثت مادی است.»