سرمقاله

تنش ناخواسته علیه تهران ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مقایسه و معرفی مدل‌ های مختلف YDP یاماها
  • جشنواره زمستانه کارگاه‌های آکادمی ایرانسل
  • استانداردهای جدید وزارت صمت برای استفاده از جوش لیزری در ایران
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8346  |  صفحه ۹ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 13 اردیبهشت 1402
    صادرات چای ۶۴ درصد بیشتر شد
    امارات بزرگترین خریدار چای ایران
    در سال گذشته صادرات چای ایرانی به کشورهای مختلف با رشد بیش از ۳۸ درصدی همراه بود و درآمد ارزی و ریالی آن به مراتب بیشتر از رشد وزنی آن بوده است. بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۶ هزار و ۲۶۸ تن چای سیاه و چای کیسه‌ای در قالب چهار کد تعرفه مختلف به ۲۶ کشور صادر شده که افزایش ۳۸.۳۰ درصدی نسبت به صادرات حدود ۲۶ هزار تنی انجام شده در سال ۱۴۰۰ داشته است.
    صادرات چای چقدر ارزآوری داشته است؟
    مقایسه آمار صادرات چای در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن نشان می دهد که این تجارت نه تنها از نظر وزنی رونق بیشتری پیدا کرده بلکه ارزش ریالی و دلاری آن رشد به مراتب بیشتری نیز داشته است. چراکه بر اساس آمارهای موجود، درآمد ارزی صادرات چای ایرانی بیش از ۴۳ میلیون و ۲۷۷ هزار دلار معادل بالغ بر ۱۲۰۶ میلیارد تومان بوده است که به ترتیب رشد ۶۴.۴۵ و ۹۷.۴۵ را تجربه کرده است.
    نگاهی به جزئیات صادرات چای نشان می دهد که به صورت میانگین هر کیلوگرم از این محصول در سال گذشته ۱.۱۹ دلار معادل ۳۳ هزار تومان به مشتریان خارجی فروخته شده، در حالی که قیمت دلاری چای ایرانی در سال ۱۴۰۰ حدود یک دلار و معادل ۲۳ هزار تومان بوده است و رشد قابل توجهی در این زمینه نیز محسوب می‌شود.
    همه خریداران چای ایرانی در سال گذشته
    ازبکستان، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات متحده عربی، اوکراین، بحرین، بلاروس، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، سوئیس، سوئد، عراق، فدراسیون روسیه، فرانسه، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کویت، گرجستان، هلند و هند ۲۶ مشتری چای ایرانی در سال گذشته به شمار می‌روند.
    امارات بزرگترین مشتری چای ایرانی
    در این میان، امارات با خرید بیش از ۲۰ هزار تن چای به ارزش بالغ بر ۲۵ میلیون دلار بزرگترین مشتری این محصول به شمار می‌رود و پس از آن کشورهای روسیه و ترکیه با فاصله بسیار زیاد و هر کدام با خرید ۳۹۸۷ تن و ۳۵۷۶ تن در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.
    البته در میان مشتریان چای ایرانی، کویت با خرید تنها ۲۹ کیلوگرم کمترین میزان را از ایران خریداری کرده است و پس از آن سوئیس و قطر هرکدام با خرید ۳۶ کیلوگرم و ۳۹ کیلوگرم نیز کوچکترین خریداران چای ایرانی محسوب می‌شوند.
    هم چنین در سال گذشته بیش از ۲۳۹ تن زعفران ایران به کشورهای مختلف صادر شده است که در این میان امارات بزرگترین مشتری و ترکیه زرنگ ترین مشتری این کالای صادراتی ایرانی است چرا که کمترین بها را بابت آن پرداخت کرده است.
    به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده گمرک در ۱۲ ماهه سال گذشته ۲۳۹ تن و ۹۹۱ کیلوگرم زعفران به ۵۹ کشور مختلف صادر شده است که ارزشی بالغ بر ۷۱۴۶ میلیارد تومان معادل ۴۲۴ میلیون و ۵۰۸ هزار دلار داشته است.
    اتریش، اردن، آرژانتین، اسپانیا، استرالیا، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلمان، امارات متحده عربی، اندونزی، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، ایرلند، ایتالیا، بحرین، بلژیک، پاکستان، پرتغال، تایلند، تایوان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، جمهوری چک، چین، دانمارک، زامبیا، ژاپن، سریلانکا، سنگاپور، سوئیس، سوئد، صربستان و مونته نگرو، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، فرانسه، فیلیپین، قزاقستان، قطر، کامبوج، کانادا، کره جنوبی، کرواسی، کنیا، کویت، گرجستان، لبنان، مالزی، مجارستان، مصر، موریس، نروژ، نیجریه، نیوزلند، هلند، هند، هنگ کنگ، ویتنام و یونان ۵۹ مشتری طلای سرخ ایرانی در ۱۲ ماهه سال گذشته هستند.
    در میان این خریداران امارات متحده عربی با ۷۳ تن و ۲۴۹ کیلوگرم زعفران در بسته بندی های مختلف کمتر از ۱۰ گرم، ۱۰ تا ۳۰ گرم، بیشتر از ۳۰ گرم و پودر زعفران بزرگترین مشتری طلای سرخ در بازار جهانی به شمار می رود که مبلغی معادل ۲۴۳۴ میلیارد تومان برابر با بیش از ۸۳ میلیون دلار بابت آن پرداخت کرده است.
    پس از امارات کشورهای چین با خرید ۴۹ تن و ۹۱۸ کیلوگرم به ارزشی بالغ بر ۱۸۲۴ میلیارد تومان معادل ۵۹ میلیون دلار، اسپانیا با خرید ۴۵ تن و ۷۷۴ کیلوگرم به ارزشی بالغ بر هزار و ۴۰۳ میلیارد تومان معادل ۴۹ میلیون دلار و ترکیه با خرید ۲۴ تومان و ۵۳ کیلوگرم و ارزشی بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان معادل ۵۷۰ هزار دلار در رتبه‌های بعدی صف خرید زعفران ایرانی قرار می گیرند.