سرمقاله

شفافیت‌طلبی مجلس کنونی در سه اپیزود ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مالیات خرید و فروش بیت کوین در ایران
  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8477  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 16 اردیبهشت 1402
    با حضور اصحاب رسانه:
    نشست خبری سیزدهمین جشنواره شعر رضوی به زبان عربی برگزار شد
    همزمان با آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره شعر رضوی به زبان عربی نشست مطبوعاتی در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد.
    به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در نشست با اصحاب رسانه گفت: خوزستان میراث دار فرهنگ تشیع است.خدا را شاکریم در استان خوزستان نعمتی با این ظرفیت داریم.
    جت الاسلام کلاه کج اظهار داشت: 5هزار شاعر عرب در استان خوزستان داریم.این ظرفیتی کم نظیر در حوزه فرهنگ و ادبیات ایران بشمار می رود،شعرای توانمند و دارای شناسنامه که بخش قابل توجهی از آنها در جشنواره های مختلف و به ویژه جشنواره بین المللی شعرعربی رضوی حضور تاثیرگذار دارند.
    وی دلیل انتخاب خوزستان برای جشنواره شعرعربی رضوی را وجود آرامگاه شاعر اهل بیت(ع) دعبل خزاعی در شهرستان شوش است بیان کرد و افزود: ارتباط معنوی دعبل خزاعی با امام رضا(ع) در اشعار این شاعر کاملا مشهود است.
    مجید منادی با اشاره به ویژگی‌های جشنواره امسال شعر رضوی به زبان عربی افزود: مردم فرهنگ دوست ولایی برای این دوره جشنواره پای کار بودند و جشنواره در شهرستان‌های شادگان ، کارون ، ملاثانی ، اهواز ، بهبهان و دزفول برگزار شد و آیین پایانی این جشنواره 13 اردیبهشت ماه در محل آرامگاه دعبل خزاعی شوش برگزار می‌شود.
    وی با تاکید بر گستردگی شعاع جشنواره شعر رضوی به زبان عربی تصریح کرد: امسال 170 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و کشورهای عراق، سوریه، لبنان، یمن، چاد، تونس و ساحل عاج و... شرکت کردند و تلاش می‌کنیم که با ضبط شعرخوانی ها در مراسم اختامیه، بتوانیم به عنوان یک محصول فرهنگی شعاع جشنواره رضوی را گسترده‌تر کنیم.
    در این نشست نویسنده کتاب دعبل خزاعی شاعر آل محمد(ص)»گفت: 15 سال پیش جشنواره رضوی با عنوان خوزستان دروازه تشیع امام رضا (ع) به ایران آغاز شد و در سال 87 و 88 با همین روند ادامه پیدا کرد.
    کاظم علی نژاد افزود: در یکی از دوره‌ها مقاله‌ای با عنوان «سیری در جایگاهی گذرا به تاریخ تشیع در خوزستان » ارائه دادم که مقام دوم جشنواره را کسب کرد و تبدیل به کتاب شد و به پیشنهاد دوستان این جشنواره در دوره‌ای که مسئول انجمن مفاخر استان بودم به شعر عربی رضوی تغییر یافت که تاکنون ادامه دارد.
    مدیر انتشارات « مهد تاریخ و تمدن» با توضیح اینکه ارکان ادبیات عرب درخوزستان پایه‌گذاری شده است، گفت: دعبل خزاعی در مقابل ظلم و ستم خلفای عباسی مبارزه کرد و پس از زندانی و تبعید به شهادت رسید و شاعری بود که در زمان امام رضا (ع) حضور داشت و یکی از افتخارات بزرگ ادبیات عرب خوزستان است.
    علی نژاد با بیان اینکه خوزستان مهد تاریخ و تمدن است و از سال 64 تاکنون کارتحقیق درخصوص تاریخ خوزستان را برعهده داشته است، اظهار کرد: تا امروز تلاش کردم بدون تعصب در مورد تاریخ و تمدن چند هزار ساله این استان بنویسم و باید بتوانیم ذائقه نسل جوان را بهتر بشناسیم تا از بیگانه‌ها به عنوان الگو استفاده نکنند.
    مترجم عربی خوزستانی در این نشست با بیان اینکه علم تاریخ شعر با مسائل تاریخ نگاری ارتباط تنگاتگی دارد، گفت: بسیاری از شعرا در قرن اول و دوم به سمت استفاده از شعر به عنوان یک ابزار جریان ساز حرکت کرند.
    هانی زاده افزود: تاریخ جایگاه مهمی دارد و غربی‌ها از هزاران سال از ما جلوتر هستند چون به اهمیت تاریخ نگاری پی بردند و تلاش می‌کنند از مقوله تاریخ اسلام در حوادث نظامی و امنیتی برای کشورهای خاورمیانه شبیه‌سازی کنند.
    در پایان مراسم از کتاب «دعبل خزاعی شاعر آل محمد(ص)» نویسنده خوزستانی با حضور مدعوین رونمایی شد.