سرمقاله

هزینه کردن بیهوده تا کی!؟‪/‬ کمال الدین پیرمؤذن

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل با حضور رئیس‌جمهور به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی همراه اول با دستور رییس‌جمهور سایت‌های 5G کشور از مرز ۱۸۰۰ عبور کرد در آستانه روز جهانی ارتباطات، سایت نسل پنجم همراه اول در کتابخانه ملی ایران افتتاح شد تا تعداد سایت‌های 5G کشور از ۱۸۰۰ عبور کند.
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8960  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 24 اردیبهشت 1402
    جزئیاتی از دیدار وزاری اقتصاد ایران و عربستان در جده
    گشایشی تازه در روابط تهران- ریاض
     راه‌های تقویت و توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و عربستان در دیدار وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و وزیر مالیه (دارایی) عربستان بررسی شد.
    رسانه‌های عربستان روز گذشته (شنبه) از دیدار «محمد الجدعان» وزیر مالیه این کشور با «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران خبر دادند و افزودند: در این دیدار که دیروز (جمعه) در حاشیه اجلاس سالانه بانک توسعه اسلامی انجام شد، طرفین درباره راه‌های تقویت و توسعه همکاری‌های اقتصادی فی مابین تهران و ریاض تبادل نظر کردند.
    وزیر مالیه عربستان در این باره گفت: در این دیدار در مورد فرصت‌های پیش رو برای توسعه و تقویت روابط مشترک بین دو کشور گفت وگو کردیم.
    رسانه‌های عربستان به نقل از خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان نوشتند: گسترش روابط اقتصادی ایران و عربستان برای هر دو طرف سودآور و به نفع همه کشورهای منطقه است.
    وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران با بیان اینکه سیاست «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران بر تحکیم روابط با کشورهای همسایه استوار است، افزود: در این زمینه طی یک سال و نیم گذشته دستاوردهای بسیار خوبی داشته‌ایم و انتظار داریم شاهد افزایش همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری با کشورهای همسایه باشیم.
    خاندوزی تصریح کرد: توافق ایران و عربستان با میانجیگری کشورهای دوست، فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور را افزایش خواهد داد.
    «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران روز پنجشنبه به منظور شرکت در اجلاس سالانه بانک توسعه اسلامی و دیدار با مقامات این بانک و عربستان در راس هیاتی اقتصادی وارد جده شد و مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت.
    بانک توسعه اسلامی (ISDB) یکی از موسسات بزرگ مالی توسعه‌ای بین‌المللی و از نهادهای تخصصی سازمان کنفرانس اسلامی است که با هدف پیشبرد توسعه اقتصادی و پیشرفت اجتماعی کشورهای عضو و جوامع مسلمان کشورهای غیر عضو، در سراسر جهان براساس اصول شریعت اسلامی در تاریخ ۲۰ اکتبر ۱۹۷۵ میلادی از سوی ۲۲ کشور اسلامی و با سرمایه اولیه ۷۵۵ میلیون دینار در جده عربستان تاسیس شد.
    ایران به همراه ۵۶ کشور دیگر در سال ۱۹۸۹ با پذیره‌نویسی ۱۴۹۱ میلیون دینار به عضویت بانک توسعه اسلامی درآمده است.
    گفت و گوی امیرعبداللهیان با همتای سعودی خود
    گفتنی است وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی در یک گفت‌وگوی تلفنی آخرین وضعیت توافقات مشترک دو کشور در پکن را مرور کردند.
    به گزارش ایرنا حسین امیرعبداللهیان در این گفت‌وگوی تلفنی با همتای سعودی خود با ابراز خرسندی از سیر توافقات انجام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران و عربستان از جمله نشست وزرای خارجه دو کشور و اعلام ازسرگیری روابط، اعزام تیم‌های فنی بازگشایی سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری های دو کشور و همچنین اقدام به معرفی سفرا گفت: جمهوری اسلامی ایران تمهیدات لازم را برای افتتاح رسمی نمایندگی سیاسی و کنسولی خود در عربستان سعودی در نظر گرفته است.
    وی برنامه دیدار مقامات و وزرای خارجه دو کشور از پایتخت های یکدیگر را نشان از عزم طرفین برای همکاری و ترسیم روابطی مناسب دانست.
    وزیر امور خارجه عربستان نیز با تاکید بر دیدگاه مثبت ریاض به آینده مناسبات دو کشور و تلاش برای توسعه و تحکیم روابط فیمابین، اظهار داشت: ما ظرف دوماه گذشته گام های خوبی برداشتیم و پایبندی ما به توافقات انجام شده بیانگر عزم جدی ماست.
    وی همچنین با اشاره به سابقه بیش از یکصد سال حضور، مشارکت و نقش آفرینی مهم ایران در کمک به تحقق صلح و توسعه جهانی از طریق ساختارهای چندجانبه گرایانه از زمان جامعه ملل تاکنون، گفت: بیش از یکصد سال از تعامل و حضور ایران در ساختارهای چندجانبه گرایانه بین‌المللی می‌گذرد و ناملایماتی که برخی کشورها بر ایران و مردم آن تحمیل کرده‌اند، هیچگاه مانع نقش‌آفرینی ایران و تقلیل جایگاه برجسته ایران در مجامع بین‌المللی نشده است.
    وزیر امور خارجه عربستان گفت: امیدواریم با استقرار سفرای دو کشور آنان بتوانند راه های همکاری فیمابین را تسهیل کند.
    لازم به ذکر است ایران و عربستان اسفند ماه سال گذشته با میانجی‌گری که سوی چین صورت گرفت، پس از هفت سال قطع ارتباط دیپلماتیک به توافقی دست یافتند که ضمن تنش زدایی، روابط دو جانبه را نیز از بگیرند. در همین راستا علاوه بر بازگشایی سفارت خانه های دو کشور در ریاض و تهران، دو طرف اکنون به دنبال تعمیق روابط در سایر سطوح اقتصادی نیز هستند. امری که کارشناسان معتقدند با توجه به تحولات جاری منطقه نه تنها برای دو کشور دستاوردی مهم محسوب می شود بلکه می تواند در معادلات ژئوپلیتیکی منطقه نیز تاثیرگذار بوده و نقشی مثبت ایفا کند.