سرمقاله

هزینه کردن بیهوده تا کی!؟‪/‬ کمال الدین پیرمؤذن

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی ایرانسل با حضور رئیس‌جمهور به مناسبت روز جهانی ارتباطات
  • افتتاح پروژه‌های ارتباطی همراه اول با دستور رییس‌جمهور سایت‌های 5G کشور از مرز ۱۸۰۰ عبور کرد در آستانه روز جهانی ارتباطات، سایت نسل پنجم همراه اول در کتابخانه ملی ایران افتتاح شد تا تعداد سایت‌های 5G کشور از ۱۸۰۰ عبور کند.
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8986  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 24 اردیبهشت 1402
    دودهایی که در ریه نسل‌های بعدی فرو می‌روند
    مصرف دخانیات توسط والدین و احتمال سیگاری شدن فرزندان
    به گفته یک روانشناس بالینی، مصرف دخانیات توسط والدین می‌تواند شانس سیگاری شدن فرزندانشان در بزرگسالی را افزایش دهد.
    رضا فریدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه آموزش قبل از سن ۱۵ سالگی، تلاش برای کاستن فشارهای روانی، تشویق و تقویت به موقع موفقیت‌ها، فراهم کردن تفریحات سالم و سازنده و درونی کردن ارزش‌ها در پیشگیری از روی آوردن نوجوان به سیگار تأثیر زیادی دارد، اظهار کرد: تغییرات در رشد جسمانی، جنسی، روانی، شناختی و نیز تغییر در الزامات اجتماعی در دوران نوجوانی موجب شده تا این دوران به دورانی پر کشمکش و اغلب دشوار در زندگی هر فرد تبدیل شود.
    این روانشناس بالینی ادامه داد: عدم وجود شرایط مناسب بهداشتی، تربیتی، فرهنگی و اجتماعی برای گذر از چنین مرحله حساسی موجب به وجود آمدن برخی آسیب‌ها و بزه‌های اجتماعی از جمله مصرف سیگار و مواد مخدر می‌شود به همین دلیل در تمام جوامع مختلف دنیا نوجوانان، آسیب پذیرترین قشر در برابر پدیده مهلک اعتیاد هستند.
    وی مصرف دخانیات توسط والدین را از جمله عوامل مهم سیگاری شدن و اعتیاد نوجوانان بر شمرد و دراین‌باره توضیح داد: والدینی که سیگار می‌کشند، نه‌تنها این پیام را به کودکان می‌فرستند که سیگار کشیدن اصلا کار نامطلوبی نیست، بلکه کودکان را درباره مضر بودن سیگار به شک می‌اندازند. درواقع، کودکان و نوجوانان از دیگران می‌شنوند که سیگار کشیدن و اعتیاد به آن مطلوب نیست، اما در خانه می‌بینند که والدین خودشان بدون هیچ مشکلی سیگار می‌کشند.
    فریدی خطاب به والدین تاکید کرد: بنابراین مصرف دخانیات توسط والدین می‌تواند شانس سیگاری شدن فرزندانشان در بزرگسالی را افزایش دهد و سیگار کشیدن را برای آنها تبدیل به امری طبیعی کند از این رو حتی اگر در ترک سیگار مشکل دارید، باید به فرزندتان بگویید که قصد ترک کردن سیگار را دارید ولی این کار برای شما بسیار سخت است.
    به گفته این روانشناس بالینی، بازگو کردن این نکته به کودکان نشان می‌دهد که شما سیگار کشیدن را به‌عنوان یک عادت قابل قبول تلقی نمی‌کنید و خودتان می‌دانید که سیگار کشیدن به سلامتی آسیب می‌رساند.
    فریدی با یادآوری این نکته که بچه‌ها از رفتار پدر و مادرشان پیروی و الگوبرداری می‌کنند، عنوان کرد: ضمن اینکه دسترسی آسان به سیگار ممکن است موجب وسوسه فرزندان حتی از روی کنجکاوی به مصرف سیگار به ویژه در دوران نوجوانی شود.
    وی خطاب به والدین توصیه کرد: به والدین تاکید می‌کنم که حتما حداقل روزانه ۳۰ دقیقه از وقت خود را برای ارتباط موثر با فرزندان مخصوصا آنهایی که در سن و سال نوجوانی هستند اختصاص دهند و علاوه بر گفتگو در مورد مسائل مختلف و روزمره‌ی زندگی، درباره عوارض و پیامدهای ناشی از سوء مصرف سیگار و حتی موادمخدر و روانگردان‌ها با فرزند خود صریح و بی‌پرده گفت و گو کنند.
    این روانشناس بالینی معتقد است که وجود صمیمیت و محبت بین اعضای خانواده مانع از گرایش نوجوانان به مصرف سیگار و موادمخدر می‌شود.
    فریدی با بیان اینکه حفظ روابط محبت‌آمیز میان اعضای خانواده یکی از موارد مهم در پیشگیری از اعتیاد است، یادآور شد: فراموش نکنیم که نوجوانانی که با والدین خود رابطه صمیمی و عمیق تری دارند، کمتر به سمت سوء مصرف موادمخدر و دخانیات گرایش پیدا می‌کنند.
    وی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: دوره نوجوانی، دوره‌ای حساس و شگرف و حد فاصل کودکی و جوانی است. خانواده‌های هوشیار باید با آگاهی از شرایط ویژه این دوره، همواره مراقب فرزندان نوجوان خود باشند و موقعیت حساس‌شان را درک کنند و هرچه بیشتر آنها را در پناه خود بگیرند.
    مصرف دخانیات 4400 ماده شیمیایی و سرطانی را وارد بدن می‌کند
    پیش از این رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: استعمال دخانیات 4000 ماده شیمایی و ۴۰۰ ماده سرطان‌زا را وارد بدن می‌کند که بسیار خطرناک است.
    جلسه هماهنگی هفته ملی بدون دخانیات در ستاد مرکزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ریاست جعفر جندقی، رییس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
    جندقی در این نشست با تاکید بر اینکه باید با بسیج اطلاع رسانی در هفته ملی مبارزه با دخانیات، کاهش مصرف دخانیات در کشور را رقم بزنیم، گفت: ازهمه کسانی که دلسوز جامعه و جوانان کشور هستند دعوت می کنیم که در این مسیر ما را یاری کنند.
    رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه وظیفه ما آگاه سازی مردم در خصوص عوارض و خطرات دخانیات است، تصریح کرد: استعمال دخانیات ۴ هزار ماده شیمایی و ۴۰۰ ماده سرطان زا را وارد بدن می‌کند که بسیار خطرناک است.
    وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای پیشرو در تدوین قانون جامعه پیشگیری از دخانیات است، خاطرنشان کرد: باید قوانین را به سمتی ببریم که در کاهش دسترسی فیزیکی افراد به سیگار موثرتر واقع شود.
    جندقی ضمن انتقاد برخی از فیلم‌های سینمایی به ویژه فیلم‌های شبکه‌های خانگی گفت: برخی از فیلم‌هایی که در شبکه‌های خانگی پخش می‌شود سراسر تبلیغ دخانیات است.
    رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: برخی از فیلم هایی که در شبکه‌های خانگی پخش می‌شود سراسر تبلیغ دخانیات است. لطفا به مردم بگویید که اسپانسر واقعی فیلم های شما چه شرکت های دخانیاتی هستند.
    وی درمورد فیلم ها سینمایی و شبکه‌های خانگی گفت: سکانس‌هایی که در فیلم‌ها به نمایش گذاشته می‌شود، تاثیر مخربی بر روح و روان نوجوانان و ترغیب آنان برای استعمال دخانیات می‌گذارد.
    رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: باعث تاسف است که اعلام کنیم برخی از همین فیلم‌های سینمایی و فیلم‌های سینمایی نمایش خانگی حتی روش استعمال دخانیات و مواد مخدر را هم به جوانان و نوجوانان آموزش می‌دهند؟ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا داریم که مجدانه به محتوای این فیلم‌ها ورود کند و جلوی تبلیغ و اشاعه آن را در محصولات فرهنگی بگیرد.
    جندقی همچنین به فروش مواد دخانی در سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت‌ها اشاره و تصریح کرد: استندهای شکیل دخانیات در فروشگاه‌ها تحریک تقاضاست و در یک اقدام عاجل باید فروش سیگار به صورت نخی در فروشگاه‌ها ممنوع شود.
    رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت آموزش، اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و نفوذ اجتماعی را چهار راهکار بسیار مهم در جلوگیری از استعمال دخانیات عنوان کرد.