سرمقاله

حمله حماس به اسراییل ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 16488  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 17 مهر 1402
    آقای ایمانی!
    موضع گیری‌های اخیر برخی چهره‌های شاخص اصول گرا نشان از ایجاد یک چند دستگی در بین اصولگرایان دارد، با توجه به نزدیکی انتخابات مجلس ریشه این شکاف که در چند انتخابات اخیر تکرار هم شده است در چه می بینید؟
    درحال حاضر و در این مقطع زمانی، جریان‌ها و جناح‌های سیاسی در جامعه ما خیلی محل اعتنای عمومی نیستند، یعنی یک زمانی بود که مردم توجه به این داشتند که اصلاح‌طلبان چه می‌گویند، اصولگرایان چه می‌خواهند و در موقع انتخابات به کاندیدای این جناح یا آن جناح رأی دهند، الان مردم نگاهشان نگاه جناحی به این معنا که توجه داشته باشند که در درون این جناح‌های سیاسی چه می‌گذرد و آن‌ها را تعقیب کنند و تمایل داشته باشند که به این جناح رأی دهند یا آن جناح نیست و این مسائل خیلی خاص عموم نیست.
    نه اصلاح‌طلبان محل اعتناء مردم هستند نه اصولگرایان
    یعنی به نوعی سیاست زده شده اند؟
    بله، می‌توان گفت نوعی سیاست‌زدگی و جناح‌زدگی در میان مردم وجود دارد و به اعتقاد بنده نه اصلاح‌طلبان و نه اصولگرایان در این انتخابات خیلی محل اعتناء مردم نیستند. در نظر داشته باشیم الان در جریان اصلاح‌طلب هم اختلاف نظرات خیلی جدی داریم، آن‌ها هم با چندپارگی مواجه هستند و در درون این جریان هم نگاه به تحریم انتخابات وجود دارد هم نگاه به شرکت در انتخابات و لیست‌دادن و معرفی کاندیدا.
    در حال حاضر در جریان اصولگرایان در این حد اختلاف نیست، در انتخابات های قبلی هم اختلافاتی وجود داشت که بعضا در دقیقه 90 این اختلاف‌ها حل شد و مواردی هم بود که با چند لیستی روبرو شدیم. در این انتخابات پیش رو هم حتما در بین اصولگرایان اختلاف نظر جدی وجود دارد.
    بین شورای وحدت، ائتلاف و پایداری ها اختلاف نظر جدی وجود دارد
    با این وجود بنظر شما آیا شورای وحدت، شورای ائتلاف و پایداری ها به اجماع و ارائه یک لیست واحد خواهند رسید؟
    مشخصا بین این گروه ها اختلاف‌نظرهای خیلی جدی وجود دارد و اینکه اینها بتوانند با همدیگر باز هم به یک لیست مشترک برسند محل ابهام است و شاید هم به لیست واحد نرسند. غیر از آن‌ها برخی از جریان‌های دیگر اصولگرا هم وجود دارند که ممکن است به آن چیزی که اسمش را می‌گذارند شورای ائتلاف یا شورای وحدت تمکین نکنند و شاید باز هم یک لیست یا جریان جدا از سمت آن‌ها ارائه گردد. بنابراین الان از این منظر اصولگراها هم علی‌رغم تلاشی که می کنند شاید یک جریان واحد برای شرکت در انتخابات نباشند.
    ضرورتی ندارد اصولگرایان به وحدت برای یک لیست برسند
    شاید اساسا خیلی ضرورت هم نداشته باشد تلاش شود برای یک نوعی وحدت که همه اصولگرایان تحت یک پرچم و لیست در انتخابات شرکت کنند. این تلاش در دوره‌های قبلی انتخابات هم شد، ولی نتیجه عملی آن این نشد که در درون مثلا مجلس، یکپارچگی به وجود بیاید.
    چرا این یکپارچگی ایجاد نشد،مجلس که در اختیار اصولگرایان است؟
    چون به محض این‌که انتخابات تمام شد، علی‌رغم این‌که لیست واحد داده شد، ولی جریان‌های مختلف کار خودشان را کردند، یعنی شاید اصلا احتیاج هم نباشد که برای ایجاد وحدت تلاش شود.
    شما این رقابت درون‌جناحی را ناشی از چه می‌بینید؟ مثلا حذف رقیب چقدر به این اختلافات درون جریانی دامن زده است؟
    دلایل مختلف دارد. یکی از دلایل آن نوع نگاه ایدئولوژیک و ماهیتی است که به مجموعه انقلاب و نظام اسلامی و برداشت‌هایی از نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، یعنی این نگاه، نگاه ماهیتی و ایدئولوژیک در برخی از اصولگرایان است.
    اختلاف بین اصولگرایان یا ایدئولوژیکی است یا بر سر قدرت است
    بنابراین به نظر شما از شورای وحدت هم در این خصوص کاری برنمی‌آید؟
    نه، تصور نمی‌کنم آن‌ها بتوانند اختلاف این طیف بزرگ را در نهایت جمع کنند. شاید هم به مصلحتشان نباشد، یعنی اگر این اقدام را در انتخابات گذشته هم با پادرمیانی و ریش‌سفیدی حل نمی‌کردند و می‌گذاشتند این اختلاف، مسیر طبیعی خودش را طی کند، الان به این مشکلات نمی‌افتادند.
    یک طیفی از اصولگرایان می خواهند کار خودشان را بکنند و لیست خودشان را بدهند
    من فکر می‌کنم این ایده در میان سران اصولگرا و ائتلافشان وجود دارد که مثل سال‌های قبل که تلاش کردند همه زیر پرچم جمع شوند، الان دیگر چنین اراده‌ای وجود ندارد و فکر می‌کنند باید رها کنند و اگر یک طیفی از اصولگرایان نمی‌خواهند این مسیر را طی کند کار خودش را بکند و لیست خودش را اصطلاحا منتشر کند.