سرمقاله

فاصله خاورمیانه تا توافق ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی و بررسی 5 تا از بهترین سایت‌های اجاره خودرو در ایران
  • بزرگترین سایز میلگرد کدام سایز است؟
  • مقایسه و معرفی مدل‌ های مختلف YDP یاماها
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 27639  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 18 اردیبهشت 1403
    فرود «آرام» نیاز رشته مادر است
    ژیمناستیک و «پرش» از روی انتخابات
    مجمع فدراسیون ژیمناستیک در شرایطی اواسط اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد که برای خروج از سال‌ها بلاتکلیفی و بی‌ثباتی این فدراسیون نیاز است انتخاباتی قانونی و بدور از هر گونه حاشیه برگزار شود.
    به گزارش مهر، انتخابات فدراسیون ژیمناستیک پس از کش و قوس فراوان قرار است روز ۲۴ اردیبهشت ماه برگزار شود تا تکلیف ریاست این فدراسیون برای چهار سال آینده مشخص شود. انتخابات فدراسیون ژیمناستیک با اساسنامه‌ای که در سال ۱۳۹۶ به تصویب فدراسیون جهانی رسیده برگزار خواهد شد که البته این اساسنامه تفاوت زیادی با اساسنامه‌های آماتور دارد. فدراسیون ژیمناستیک در سه سال گذشته اتفاقات زیادی را پشت سر گذاشت و حدود سه سال است که این فدراسیون با چالش‌های مدیریتی دست و پنجه نرم می‌کند.
    انتخابات فدراسیون ژیمناستیک که حدود سه سال (۳۴ ماه) است که بدون رئیس اداره شده قرار است با همان کاندیداهای ثبت نام شده در دوره قبل برگزار شود. زهرا اینچه درگاهی، حبیب نوظهوری و عابد حقدادی کاندیداهای حاضر در این مجمع انتخاباتی خواهند بود.
    روزهای پرتلاطم ریاست در فدراسیون ژیمناستیک
    دوره ریاست زهرا اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک ۱۹ تیرماه سال ۱۴۰۰ به پایان رسید؛ او بعد از فراز و نشیب‌های زیاد و بعد از ۶ ماه صندلی ریاست این فدراسیون را به سرپرستی که از سوی وزارت ورزش و جوانان انتخاب شده بود واگذار کرد. در نهایت وزارت ورزش، حمید احمدی را به عنوان اولین سرپرست برای فدراسیون ژیمناستیک در تاریخ ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ معرفی کرد.
    پس از پایان دوره ۶ ماهه سرپرستی احمدی، در تاریخ سوم مردادماه ۱۴۰۱ وزارت ورزش و جوانان ابتدا طاهر علوی را به عنوان سرپرست معرفی کرد که البته بعد از گذشت چند ساعت، زهره مرزوقی به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد، هر چند که عمر سرپرستی او در فدراسیون ژیمناستیک چندان طولانی نبود و او تنها دو ماه سرپرستی این فدراسیون را به عهده داشت. بعد از او وزارت ورزش عابد حقدادی را به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب کرد. در اسفندماه سال ۱۴۰۱ انتخابات پرحاشیه فدراسیون ژیمناستیک برگزار شد؛ در آن مقطع زمانی زهرا اینچه درگاهی، عابد حقدادی، حبیب نوظهوری، علی خسروی و مقداد قلندرپور کاندیداهای حضور در این انتخابات بودند که پس آغاز مجمع تأیید صلاحیت سه نامزد قلندرپور، نوظهوری و حقدادی اعلام شد. همین موضوع با واکنش اینچه درگاهی همراه شد و او که تأیید صلاحیتش برای حضور در این مجمع انتخابی نیامده بود مجبور به ترک جلسه شد. عدم حضور اینچه درگاهی در مجمع انتخابات فدراسیون ژیمناستیک منجر به ترک ۲۱ نفر از اعضای مجمع شد. در حالی که همان زمان زمزمه‌های به حد نصاب نرسیدن مجمع عنوان شده بود اما انتخابات این فدراسیون با ریاست پولادگر برگزار و عابد حقدادی به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.
    دوره ریاست حقدادی هم با اتفاقات زیادی همراه بود؛ فدراسیون جهانی که نماینده‌اش در مجمع انتخاباتی حضور داشت و همان زمان اعلام کرد تمامی اتفاقات را گزارش خواهد داد؛ ریاست حقدادی در فدراسیون ژیمناستیک را قبول نکرد و همچنان اینچه درگاهی را به عنوان رئیس این فدراسیون می‌شناخت. عدم تمدید لاینسس‌های ورزشکاران ژیمناستیک در جریان بازی‌های یونیورسیاد باعث شد تا مسئولان وقت ورزش بیشتر از قبل به موضوع ژیمناستیک توجه کنند.
    در آن زمان فدراسیون جهانی عابد حقدادی را به رسمیت نمی‌شناخت و او به عنوان رئیس فدراسیون نتوانست لایسنس ورزشکاران را تمدید کند و همین منجر به عدم حضور ورزشکاران در این مسابقات شد. با توجه به پیش رو بودن بازی‌های آسیایی و احتمال مشکلات این چنینی و مسائل دیگر، در نهایت حقدادی از ریاست فدراسیون ژیمناستیک کنار رفت و صندلی ریاست فدراسیون به صورت موقت به اینچه درگاهی سپرده شد. در دوره ریاست اینچه درگاهی ورزشکاران ژیمناستیک توانستند به مسابقات گزینشی المپیک راه پیدا کنند و در نهایت برای اولین بار در تاریخ ژیمناستیک ایران، مهدی الفتی صاحب سهمیه المپیک شد.
    طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حالا قرار است انتخابات این فدراسیون در تاریخ ۲۴ اردیبهشت‌ماه برگزار شود. زهرا اینچه درگاهی، حبیب نوظهوری و عابد حقدادی کاندیداهای حاضر در این مجمع انتخاباتی خواهند بود. این مجمع انتخاباتی براساس اساسنامه فدراسیون جهانی برگزار خواهد شد.
    تاریخ سازی به سبک ژیمناستیک
    حضور سرپرستان متعدد در فدراسیون ژیمناستیک، برگزاری مجمع پرحاشیه و ریاست حقدادی در فدراسیون که از سوی فدراسیون جهانی به رسمیت شناخته نشده بود و همچنین بلاتکلیفی جامعه ژیمناستیک گزیده‌ای از مشکلات این رشته مادر در سه سال اخیر بود. با وجود همه این مشکلات، ژیمناستیک ایران در دو مسابقه تاریخ ساز شد. در بازی‌های آسیایی هانگژو مهدی الفتی طلسم ۸۰ ساله را شکست و توانست به مدال نقره برسد. او همچنین در مسابقات گزینشی المپیک در جام جهانی آلمان توانست به مدال نقره برسد، اگرچه الفتی در آخرین مسابقه گزینشی عملکرد قابل قبولی نداشت اما با کسب امتیاز از مسابقات پیشین توانست از سوی فدراسیون جهانی صاحب سهمیه المپیک شود و به این ترتیب برای اولین بار ژیمناستیک ایران حضور در مهم‌ترین آوردگاه ورزش دنیا را تجربه می‌کند.
    قطعاً در چنین شرایطی نیاز است که این بار مجمع فدراسیون ژیمناستیک به دور از حاشیه برگزار شود تا در فاصله کمتر از دو ماه مانده به المپیک این فدراسیون بالاخره به ساحل آرامش برسد. نیاز است که مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک اشتباهات دوره گذشته را مرتکب نشوند و این بار مجمع فدراسیون ژیمناستیک در مسیر قانونی برگزار شود تا دود تصمیمات اشتباه به چشم این رشته و ستاره‌های آن نرود. قطعاً ژیمناستیک با برگزاری یک انتخابات بی‌طرفانه و قانونی برای همیشه حل خواهد شد و امید است دیگر شاهد کج سلیقگی‌ها و اشتباهات در این رشته نباشیم.