صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 4051  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 06 بهمن 1401
    در کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری نایین مطرح شد
    تولید و عرضه آرد در آسیاب «ریگاره» تا احیای بافت قدیم نایین
    در جلسه کارگروه محیط زیست، میراث فرهنگی و گردشگری نائین موضوعات مختلفی مانند تولید و عرضه آرد در آسیاب تاریخی «ریگاره» و روشهای موثر در احیای بافت قدیمی شهرستان مورد بررسی قرار گرفت.
    محمود مدنیان در اولین جلسه کارگروه محیط زیست، میراث فرهنگی و گردشگری، اظهار کرد: احصای شاکله اصلی مشکلات و معضلات فرهنگی در سطح شهرستان، هدف شورای فرهنگ عمومی در شهرستان نائین است و این هدف در حوزه کارگروه محیط زیست، میراث فرهنگی و گردشگری به جهت تأمین خوراک مورد نیاز برای شورای فرهنگ عمومی نیز دنبال می‌شود.
    بازار تاریخی نائین، قلب بافت قدیم شهر است
    وی به بیان غنای تاریخی نائین در میان دیگر شهرستان‌های استان اصفهان پرداخت و گفت: شهرستان نائین یکی از غنی‌ترین شهرستان‌های استان اصفهان از نظر غنای آثار تاریخی با وجود یک هزار و ۲۰۰ اثر است و حفاظت، حراست و مرمت این مقدار آثار تاریخی با توجه به بودجه‌های کمی که در اختیار ما قرار می‌گیرد، بسیار مشکل است.
    رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نائین بیان کرد: بازار تاریخی نائین، قلب بافت قدیم شهرستان است چرا که اگر این بازار فعال شود، بسیاری از مشکلات و معضلات بافت قدیم شهرستان رفع خواهد شد؛ با پیگیری‌های انجام شده میان شهرداری و اداره میراث فرهنگی و گردشگری نائین، در صدد پیگیری و تلاش برای فعال نمودن این بازار است اما این پروسه بسیار زمان بر است.
    وی ادامه داد: اداره میراث فرهنگی و گردشگری به مرمت و استحکام بخشی این بازار پرداخت است اما باید زندگی به این بازار بخشید. بر اساس طرحی، مالکیت غرفه‌های بازار به مدت پنج سال به این اداره توسط مالکین واگذار شد و پس از مرمت، این غرفه‌ها در بخش ابتدایی بازار، به صورت رایگان در اختیار هنرمندان به خصوص در حوزه صنایع دستی قرار دادیم اما متأسفانه به دلیل شیوع گسترده کرونا، این طرح متوقف شد.
    رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری نائین در ادامه بیان کرد: شهرداری و شورای اسلامی شهر نیز در بحث مرمت بازار تاریخی موافق هستند و باید پیگیری مصالح توسط میراث فرهنگی و گردشگری انجام شود تا این طرح تداوم یابد.
    آسیاب ریگاره نائین از عجایب آسیا بهای ایران است
    حسن شفیعی، شهردار نائین در ادامه جلسه به پیگیری‌های انجام شده برای فعال نمودن آسیاب ریگاره محله محمدیه شهر نائین اشاره و تصریح کرد: آسیاب ریگاره، یکی از عجایب آسیاب‌های ایران است؛ در اکثر نقاط تقریباً آسیا بهای آبی وجود داشته است اما به شکل آسیاب ریگاره نائین در نقاط دیگر وجود ندارد.
    وی ادامه داد: یکی از کارشناسان و متخصصان که آسیاب‌های متعددی را در استان اصفهان و در دیگر شهرستان‌ها مشاهده کرده است؛ در بازدید از این آسیاب در نائین، شگفت زده شد و قول راه اندازی این آسیاب را در مدت چهار ماه داده است.
    شفیعی به مشکلات آسیاب ریگاره اشاره و بیان کرد: از معضلات آسیاب ریگاره، ورودی است چرا که این آسیاب در قسمتی از آرامستان محله محمدیه قرار دارد؛ طرح ورودی این آسیاب و برآورد هزینه‌ای بالغ بر حدود ۳۷۰ میلیون تومان انجام شده و نیازمند نامه نگاری‌ها و طرح‌های حمایتی اداره میراث فرهنگی و گردشگری نائین برای آغاز پروژه هستیم.
    وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات آسیاب ریگاره، داخل این آسیاب است. کارشناسی که آسیاب بازدید کرده است پس از بازدید، عنوان کرد که امکان ساخت این آسیاب همانند زمان نخست آن با توجه به اینکه این آسیاب، بیش از هزار سال سال قدمت دارد، وجود دارد؛ این بدین معناست که این آسیاب می‌توانند همانند قدیم، به تولید و عرضه آرد به مردم بپردازد اما هزینه مطرح شده بسیار سنگین است که در حال پیگیری برای تأمین آن هستیم‌.
    نتیجه بخش بودن جلسات در گرو حضور مجموعه‌های مردمی است
    حجت الاسلام و المسلمین مطهرخو، امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان نائین در این جلسه بر مردمی سازی و حضور مجموعه‌های مردمی در اینگونه جلسات تاکید و خاطرنشان کرد: در زمینه آموزش‌های عمومی و اختصاصی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و ایجاد همکاری‌های لازم با آموزش و پرورش به جهت آموزش از میان دانش آموزان علاقه مندان به این حوزه، باید سازمان‌های مردم نهاد فعال شوند و در این موضوع مهم ورود کنند. زمانی اینگونه جلسات نتیجه بخش است که مردم نیز هم پای مسئولان، پای میز جلسات حضور پیدا کنند؛ موفقیت در گرو در همراه داشتن منابع و امکانات مردمی است. گفتنی است، حفظ حرمت اماکن مذهبی و فرهنگی، اختصاص بخشی از درآمد بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی در راستای حفظ و توسعه این اماکن، برگزاری برنامه‌هایی ویژه مردم شهرستان در ایام نوروز، حفظ هویت عبا و عبابافی و صنایع دستی در نائین، رشته‌های دانشگاهی با موضوع بومگردی، صنعت توریسم، هتلداری و آثار باستانی و ارسال مشخصات آثار و اماکن متعدد شهرستان نائین در بدو ورود مسافران به شهر از موارد دیگری است که در اولین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، گردشگری و محیط زیست مطرح شد.