کد خبر: 43661 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 21 اسفند 1403
ایران، روسیه و چین رزمایش دریایی برگزار می کنند
نمایش قدرت در آبهای منطقه
گروه سیاست خارجی- نشست توجیهی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ ایران، چین و روسیه با حضور فرماندهان یگانهای شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش و سپاه و نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه برگزار شد.
به گزارش ایسنا، امیر دریادار دوم مصطفی تاجالدینی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ ایران، چین و روسیه در نشست توجیهی این رزمایش که با حضور فرماندهان یگانهای شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش و سپاه و نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه برگزار شد، اظهار کرد: شمال اقیانوس هند یکی از مهمترین آبراههای جهان بوده و نقش مهمی در تجارت بینالملل دارد. برقراری امنیت کامل خطوط کشتیرانی در منطقه یاد شده، به ویژه در محدوده بین تنگه هرمز، تنگه مالاگا و تنگه باب المندب که به مثلث طلایی مشهور شده است، از یک سو ضامن حفظ منافع اقتصادی در صحنه جهانی بوده و از سوی دیگر، همکاری و همگرایی نیروهای دریایی مختلف را می طلبد و به همین دلیل این رزمایش دریایی سه جانبه، در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵، از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا اقیانوس هند و دریای عمان از مناطق کلیدی تجارت جهانی محسوب شده و کشورهای بسیاری در این منطقه تردد دارند و به همین جهت حفظ امنیت دریایی در آن بسیار مهم و حیاتی است.
سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ تاکید کرد: ماهیت مشترک تهدیدات دریایی و تحولات سیاسی بین دولت ها برای انجام اقدامات هماهنگ، باعث شده که نیروهای دریایی بیش از گذشته با یگدیگر همکاری کنند؛ بالا بردن آمادگی رزمی و دستیابی به امنیت جمعی و تبادل تجربه در حوزه امداد و نجات و مقابله با تروریسم و دزدی دریایی از اهداف مهم این رزمایش به شمار میرود.
دریادار دوم تاجالدینی اظهار داشت: هدف از تشکیل این نشست، ایجاد هماهنگی کامل در خصوص سناریو، سازمان رزم، مراحل اجرا، پشتیبانی، مخابرات، ایمنی و امنیت دریایی است؛ سناریوهای مختلفی از جمله کمک به کشتیهای سانحه دیده، انجام اقدامات امدادی و پزشکی، عملیات تجسس و نجات، برقراری امنیت کشتیرانی و خطوط مواصلاتی و حفظ امنیت دریانوردی در این رزمایش پیشبینی شده و در اجرای سناریوهای یاد شده تمرینات مختلفی نیز به منظور ارتقای هماهنگی و مهارت جمعی برنامهریزی شده است.
وی در پایان گفت: امیدوارم به نحو مطلوب و شایسته بتوانیم مراحل مختلف طرح ریزی و اجرای این رزمایش مرکب دریایی سه جانبه را با حضور فعال شما برگزار کنیم و به کلیه اهداف از پیش تعیین شده نائل شویم. از همه شما فرماندهان و مسئولان رزمایش میخواهم ضمن انجام هماهنگی کامل در زمینه اجرای سناریوهای پیشبینی شده، ایمنی را بالاتر و برتر از همه موارد در سر لوحه کار خود قرار دهید.
ورود ناوهای نیروی دریایی چین و روسیه به آبهای سرزمینی ایران
ناوهای نیروی دریایی چین و روسیه برای برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ در شمال اقیانوس هند وارد آبهای سرزمینی ایران شدند.
به گزارش ایسنا، یگانهای شناوری فدراسیون روسیه شامل ناوشکن «رزخی»، ناوشکن «تسدی ژاپوف» و ناو لجستیکی «پچینگا» و نیروی دریایی چین با ناوشکن «بائوتو» و ناو لجستیکی «گائویوهو» به منظور برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ در شمال اقیانوس هند وارد آبهای سرزمینی ایران شدند.
در این رزمایش، یگانهای شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکنهای جماران، الوند، بایندر و ناوهای نیزه، گناوه، نایبند، بهرگان و شناورهایی از نیروی دریایی سپاه پاسداران شامل ناو محافظ شهید صیاد شیرازی، ناو شهید روحی و ناو شهید محمودی حضور دارند.
دریادار ایرانی: رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین باعث امنیت منطقه است
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: امروز کشورهای عضو شانگهای و بریکس این توانمندی را دارند که بتوانند در بخش اقتصاد دریا، نقشآفرینی مثبت خودشان را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند.
به گزارش ایسنا، دریادار شهرام ایرانی در سخنانی با اشاره به اظهارات ترامپ درباره رزمایش ایران و چین و روسیه، اظهار کرد: ما در دنیا شاهد توهمات زیادی هستیم که بعضی در وجود خود دارند اما نکته مهمش این است که امروز بازیگران در صحنه دریا باتوجه به توانمندیهایی که وجود دارد افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: تعداد کشورهایی که توانمندی و قدرت دریایی دارند و میتوانند به اتکای علم و دانش و صنعت خودشان در دریا حضور داشته باشند، بیشتر شده اما این حضور متفاوتتر است. این حضور مایه برقراری امنیت است اما آنانی که برخلاف این، صحبت میکنند و دچار توهم هستند متاسفانه هیچگاه امنیت و آرامش را با حضور خودشان در هیچ نقطهای از جهان به همراه نداشتند و همیشه موجب بروز ناامنیهای بسیار زیادی بودند و جامعه بشریت را تهدید کردند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: امروز کشورهای عضو شانگهای و بریکس این توانمندی را دارند که بتوانند در بخش اقتصاد دریا، نقشآفرینی مثبت خودشان را به بهترین شکل ممکن انجام بدهند.
دریادار ایرانی افزود: درست است که سه کشور ایران، چین و روسیه بهعنوان محوریت این رزمایش هستند اما واقعیت این است که کشورها و مردم منطقه هم امروز به تلاش خود توانستند در صحنه دریا حضور پیدا کنند. حتماً در این رزمایشها که در آینده هم برگزار خواهد شد با شناورهای خودشان حضور پیدا خواهند کرد. این زبان مشترکی که امروز بین سه کشور ایجاد شده حتماً بین کشورهای منطقه به شکل بهتری و کاملتری برقرار خواهد شد.