کد خبر: 45081 | صفحه ۴ | فرهنگ و هنر | تاریخ: 31 فروردین 1404
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی:
بناها و محوطههای تاریخی هیات امنایی حفاظت و مرمت میشود
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پیشنویس هیات امنایی شدن بناها و محوطههای تاریخی برای صیانت، حفاظت و مرمت تهیه شده و امسال این بخش فعال میشود.
به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی امیری امروز، شنبه ۳۰ فروردین در نشست خبری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونان با رسانهها گفت: سیاست ما تفویض اختیار حداکثری به استانداران و هیات امناها برای صیانت، حفاظت و مرمت است. اولین جلسه شورای راهبری در مورد نظام هیات امنایی است و این نظام، ترکیبی از چهرههای اثرگذار مانند استانداران، شهرداران و دادستان هاست که تاکنون استانداران آمادگی خود را در این خصوص اعلام کردهاند.
وی افزود: برای ترکیب هیات امناییِ هر استان حکم صادر می شود. سیاستگذاری بر عهده ماست و اختیارات اجرایی را به هیات امناها تفویض و بر نحوه کار نظارت میکنیم. دولت باید از تصدیگری خارج شود و به تولیگری برسد.
صالحی امیری با بیان اینکه با ۲ هزار نیروی یگان نمی توان ۲۳ هزار بنا را مدیریت کرد، ادامه داد: امسال نظام هیات امنایی با هدف واگذاری اختیارات اجرایی اجرا می شود اما این کار به معنای رهاسازی نیست و بر نحوه کار نظارت می شود تا از چارچوب های رسمی خارج نشویم.
وی تصریح کرد: امسال برای حفاظت از محوطه ها و بناهای تاریخی ترکیب نیروی انسانی و تکنولوژی (فناوری) در نظر گرفته می شود و با استفاده از فناوری های جدید مانند پهپاد نظارت صورت می گیرد و اتاق هایی برای حفاظت در نظر گرفته می شود.
وزیر میراثفرهنگی: هزار نوروزگاه در خدمت مردم بود
صالحی امیری گفت: در ایام نوروز ۲۸ سازمان و نهاد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از ظرفیت سازمان ها و دستگاه ها به مردم خدمات ارائه دادند که در حوزه میراث فرهنگی نیز این مجموعه یکهزار نوروزگاه را برای پذیرش مسافران، گردشگران و علاقمندان به تمدن در کشور فراهم کرد.
وی افزود: امسال ماه رمضان به نوروز رسید و در این گردش ایام که بر اساس نظر برخی مورخان هر ۱۲۰ سال یک بار در تاریخ تکرار شده و هیچگاه بین این دو مناسبت تعارض به وجود نیامده و مردم به همه این ایام که نماد هویت ملت ایران هستند دلبستهاند. امسال نمایش زیبایی از اسلامیت و ایرانیت را شاهد بودیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: استانداران و معاونان گزارش های خوبی را از ارائه خدمات در نوروز ارائه دادند؛ اگرچه کاستی های وجود داشته که از ملت عذرخواهی می کنیم.
مسئولان گردشگری پاسخگوی رسانه ها باشند
صالحی امیری گفت: امسال باید ۱۲ نشست با اصحاب رسانه برگزار شود و این بحث به صورت بخشنامه رسمی به کل کشور ابلاغ شده تا همه مسئولان زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به رسانه ها پاسخگو باشند. حضور رسانه ها را مغتنم می دانیم اگر احساس کنیم در کنار ما هستید حتما موفق می شویم.
وی افزود: در ایام نوروز تلاش کردیم ارتباط بیشتری با رسانه ها داشته باشیم، از همه همکارانم در کشور که با همه توان به میدان آمدند تا ثابت کنند مردم ایران شایسته بهترین ها هستند قدردانی می کنم.
نجات گردشگری ایران نیازمند توسعه حوزه زیرساخت است
صالحی امیری گفت: سال گذشته هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای هزار طرح گردشگری و میراث فرهنگی، اختصاص داده شد. ثبت هگمتانه، مهرگان و رباب بخشی از دیپلماسی ما در سال گذشته بود.
وی افزود: اقداماتی که در زیرساخت های گردشگری صورت گرفته درخشان است. نجات گردشگری ایران نیازمند توسعه حوزه زیرساخت است. سال گذشته ۲۰۰ مجوز در صحن دولت تصویب و مقرر شد هتل هایی با تراز استاندارد ساخه شود که تاسیسات مورد نظر از خارج کشور با تعرفه صفر وارد خواهد شد.
جذب گردشگر و خنثی سازی ایران هراسی در راس برنامه ها
صالحی امیری ادامه داد: در تعطیلات نوروز ۳۶ میلیون و ۵۱۹ هزارنفر یعنی ۴۰ درصد جمعیت کشور به مسافرت رفتند و با کمک دستگاه ها کمترین چالش را در سفرهای نوروزی داشتیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: توسعه روابط برای جذب گردشگر و خنثی سازی ایران هراسی در راس برنامه های ما قرار دارد و در این خصوص سال گذشته چند جشنواره و نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
وی با بیان این که «ما نیازمند ظرفیت عمومی برای تحول در نظام میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستیم.» افزود: سال گذشته ۲۲ سفر استانی داشتم و امسال نیز سفرها برای بررسی مشکلات تدوام پیدا می کند. بسیاری از مشکلات کلانی که سال گذشته در سفرها شناسایی شده بود، توسط شورای راهبری در ۱۲ نشست کلان بررسی و برطرف شد.