کد خبر: 48515 | صفحه ۵ | ایران زمین | تاریخ: 12 تیر 1404
رهاسازی پنج بهله دلیجه در شهرستانهای شمال استان اردبیل
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از تیمار و رهاسازی پنج بهله دلیجه پس از تیمار، مراقبت و بهبودی کامل در شهرستانهای پارسآباد و بیلهسوار در شمال این استان خبر داد. به گزارش ایرنا از حفاظت محیط زیست اردبیل ، حسن قاسم پور روز چهارشنبه اظهار کرد: پنج بهله دلیجه که توسط دوستداران طبیعت به اداره محیط زیست شهرستانهای پارسآباد و بیلهسوار تحویل داده شده بود، پس از تیمار و اطمینان از توانایی پرواز و قدرت ماندگاری در طبیعت در زیستگاه طبیعی این مناطق رهاسازی شد.
وی افزود: پرندگان مذکور که به علل مختلف دچار ضعف بدنی شده بودند، جهت تیمار و مراقبت به کلینیک تخصصی حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان منتقل و پس از معاینه دامپزشک معتمد و انجام اقدامات درمانی در طبیعت رهاسازی شدند.
وی بیان کرد: سه بهله دلیجه بعد از ۲ هفته تیمار و نگهداری در طبیعت شهرستان بیلهسوار و ۲ بهله پرنده شکاری دلیجه معمولی نیز در زیستگاه طبیعی شهرستان پارسآباد رهاسازی شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: همچنین آموزش و نکات لازم در خصوص تیمار و نگهداری دلیجه به دانشآموزان کارورز رشته محیطبانی در شهرستان پارسآباد ارائه شد.
قاسم پور از دوستداران محیط زیست خواست با توجه به فصل زادآوری و تخمگذاری حیات وحش بهویژه پرندگان خشکزی، در صورت مشاهده لانه پرندگان ضمن مراقبت از آشیانه ، از دستکاری، جابجایی و برداشتن تخم و جوجههای پرندگان خودداری کنند.
وی با قدردانی از شهروندان حامی حیات وحش ، حفاظت از حیات وحش را وظیفهای عمومی دانست و ادامه داد: حفظ ذخایر جانوری و حیات وحش جز با همکاری مردم میسر نیست و در سایه این حمایتها میتوانیم در آینده شاهد حفظ گونههای جانوری استان باشیم.
وی با بیان اینکه هر گونه زندهگیری و نگهداری حیات وحش خلاف قانون شکار و صید است، از مردم ، همیاران و دوستداران طبیعت و حیات وحش خواست در صورت مشاهده هرگونه حیوان وحشی مصدوم، مجروح و آسیب دیده و یا هرگونه شکار، زندهگیری و نگهداری غیرمجاز حیات وحش و پرندگان شکاری را از طریق سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا، دلیجه از پرندگان شکاری و از تیره شاهینیان در زمره پرندگان حمایت شده است که معمولاً پستانداران کوچک، مارمولکها، نرمتنان، موشها، قورباغهها یا حشرات بزرگ را شکار میکند و با خوردن لاشه انواع حیوانات موجب از بین رفتن میکروبها، باکتریها و انواع بیماری در طبیعت میشود و از ارزش اکولوژیکی ویژهای برخوردار است.این پرنده در مناطق باز و حاشیه تالاب زندگی میکند و نقش مهمی در کنترل بیولوژیکی آفات دارد.
دلیجه از جمله پرندگان شکاری در ایران است که گونههای متنوعی از این پرندگان در استان اردبیل وجود دارد و بر اساس قانون شکار و صید هرگونه زندهگیری، شکار، صید، عرضه، فروش و نگهداری پرندگان شکاری ممنوع و غیرقانونی است.
زندهگیری، شکار و قاچاق این پرندگان به کشورهای حوزه خلیج فارس، نسل این گونههای ارزشمند را در آستانه انقراض قرار داده است.