سرمقاله

تحلیل بدون تخصص، بازی با امنیت و منافع کشور / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • نوآوری‌های دیجیتال و آینده نظام‌های پرداخت
  • ایرانسل: تغییر قیمت بسته‌های TD-LTE با هدف همانندسازی است
  • جشنواره آموزش‌های تخصصی آکادمی ایرانسل با تخفیف ویژه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 48898  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 22 تیر 1404
    استاندار سیستان و بلوچستان: ظرفیت‌سازی حداکثری برای بازگشت اتباع افغان انجام شد
    زاهدان محمد شکوهی فر - استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اجرای طرح بازگشت داوطلبانه اتباع کشور افغانستان از بسیج همه ظرفیت‌های استانی برای ساماندهی و خروج این افراد خبر داد.
    منصور بیجار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: پس از اعلام اجرای طرح بازگشت داوطلبانه اتباع افغانستانی، ایجاد آمادگی‌ لازم در سیستان و بلوچستان ضروری بود زیرا با توجه به اینکه تعداد زیادی از اتباع پیش از این در سایر استان‌ها ساکن بودند و مرزهای فعال برای خروج محدود به «دوغارون» و «میلک» است، شاهد افزایش مراجعه آنها به استان بودیم.
    وی افزود: برای تسهیل در روند بازگشت اتباع، مرز میلک که پیش از این نیز فعال بود به‌صورت ۲۴ ساعته فعال شد و اردوگاه‌های «الغدیر» در زاهدان و مستقر در میلک تجهیز شدند و توسعه یافتند، همچنین از ظرفیت اردوگاه‌های قدیمی منطقه سیستان نیز استفاده شد.
    استاندار سیستان و بلوچستان، گفت: در برخی روزها، تعداد افراد حاضر در اردوگاه‌ها به بیش از سه برابر ظرفیت اسمی آن‌ها رسید به‌همین منظور اقدامات فوری شامل تجهیز سالن‌ها به سیستم سرمایشی، افزایش سرویس‌های بهداشتی، احداث سایه‌بان و ساماندهی ورود و خروج افراد در دستور کار قرار گرفت.
    بیجار با بیان اینکه از الگوی مدیریت بحران و تجربه اربعین برای ساماندهی این عملیات استفاده کردیم، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی و امدادی به‌صورت میدانی وارد عمل شدند، نیروهای هلال احمر، دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان و زابل، اورژانس و شهرداری‌ها با تمام توان پای کار آمدند به‌طوریکه خدمات پزشکی، دارویی، تغذیه‌ای و بهداشتی به‌صورت کامل برای همه به‌ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله سالمندان، کودکان و زنان فراهم شد.
    وی با اشاره به مشارکت نهادهای مردمی و خیران افزود: مواکب مردمی، ستاد عتبات عالیات، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز نقش مؤثری در تأمین غذای گرم، بسته‌های غذایی و سایر مایحتاج ضروری اتباع داشتند؛ مردم نوع‌دوست سیستان وبلوچستان اعم از شیعه و سنی، با تمام وجود از این مهمانان پذیرایی کردند.
    وی گفت: برای تسهیل تردد به آن‌سوی مرز با همکاری شهرداری زابل، خودروهای حمل‌ونقل در مرز میلک مستقر شدند تا افراد را از اردوگاه‌ها تا خاک افغانستان منتقل کنند، همچنین با توجه به مشکلات بوجودآمده در پل میلک، مسیر جایگزین با هماهنگی طرف مقابل تعریف و زیرسازی آن آغاز شد.
    بیجار درباره تأمین امنیت نیز خاطرنشان کرد: نیروهای نظامی و انتظامی با آمادگی کامل مسوولیت تأمین امنیت این فرآیند را بر عهده دارند، هماهنگی کامل در سطح ملی و استانی برقرار و منابع مالی نیز به‌موقع تأمین شده است.
    ‌استاندار سیستان و بلوچستان به حضور سرکنسول افغانستان در استان اشاره کرد و گفت: به‌منظور تقویت هماهنگی‌، بازدیدهایی از ظرفیت‌های اردوگاهی و مرزی با حضور نمایندگان طرف مقابل انجام و در این بازدیدها، رضایت و قدردانی آن‌ها از خدمات اعلام شد، همچنین در صورت وجود نیازهای بیشتر در سوی دیگر مرز، آمادگی کامل برای کمک‌رسانی داریم.