کد خبر: 9033 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 25 اردیبهشت 1402
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تشریح کرد
علت رد صلاحیت لاریجانی چه بود؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است راهبردهای رهبری انقلاب برای انتخابات اسفندماه در هر چهار حوزه سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت به مسئولان حکومتی مرتبط است و تاکید میکند: اگر قرار است مشارکت بالا رود، باید فضای سیاسی باز باشد نه اینکه بگوییم رقبای ما را رد کنید چون ما میخواهیم انتخاب شویم.
به گزارش «ایسنا»، محمدرضا باهنر نماینده هفت دورۀ مجلس، دبیرکل ازلی جامعه اسلامی مهندسین و رئیس ابدی جبهه پیروان خط امام و رهبری در بخشی از صحبت های خود در مورد قانون انتخابات گفت: این طنز ماجراست اما بهجد معتقدم قانون انتخابات باید نه اینکه از دسترس نمایندهها خارج شود اما با ضوابطی پیش رود. ما در مجمع تشخیص برای سیاستهای کلی انتخابات موضوع را پیگیری کردیم و چندین سال است که ابلاغ شده و بسیاری از تضادهای داخلی را رفع کرده است. مثلاً گفتیم قانون انتخابات کمتر از فاصلهای دهساله نمیتواند اصلاح شود یا گفتیم اصلاح قانون باید مبتنی بر لایحه باشد نه طرح. یعنی دولت و مجلس باهم به این جمعبندی برسند که اصلاحیه ضرورت دارد. این دو کار خودش میتوانست بسیاری از پارادوکسهای داخلی را حل کند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: نمیخواهم وارد بحثهای جناحی شوم اما آقای دکتر لاریجانی که به اِشکال و به هر شکلی که هست در انتخابات اخیر صلاحیتش احراز نشد، یکی از اشکالاتی که به او گرفته بودند این بود که او در مجلس با دولت همکاری کرده است! من از بن دندان معتقدم که مجلس باید به دولت مستقر کمک کند. هرکس میخواهد باشد، جناح حاکم بر مجلس باشد یا جناح مخالفش فرقی نمیکند، دارد مملکت را اداره میکند، اینکه مجلس قرار باشد چوب لای چرخ دولت بگذارد و کارش را جلو نبرد که ظلم است.
با هنر در ادامه افزود: متاسفانه مجلسی که فعلاً داریم هرچند کارهای خوبی هم داشته است اما آن همدلی و همراهی که باید داشته باشد را ندارد. در ماجرای استیضاح وزیر صمت یکی از نمایندهها که البته نمیخواهم این دیدگاه را به همه نمایندگان تسری دهم، میگفت آقایان نماینده! یا به استیضاح رای میدهید یا مردم به ما رای نمیدهند! یا یکی از نمایندگان از گیوتین مجلس صحبت میکرد، مگر سلاخخانه است؟ مجلس باید از اقتدارش استفاده کند. البته یک مزاحی هم میتوان کرد، اگر دولت هم آن دو وزیری که خودش کنار گذاشت، یکی را به مجلس حواله میداد و میگفت شما او را بردارید کار به اینجا نمیرسید. حکمرانی مطلوب به تعاملات و همکاریهای سازنده نیاز دارد.
وی همچنین گفت: الان مجلس ما فراکسیونی به نام انقلاب اسلامی دارد که ۲۲۰ نفر عضو آن هستند اما زیر این فراکسیون هفت تا هشت خردهگفتمان وجود دارد و زمانی که میخواهند وزیری استیضاح کنند یا از سایر اهرمهای نظارتی استفاده کنند میگویند یک رای کم آورد یا یک رای زیاد آورد و باز بشماریم و از این حرفها. ما در مجلس وقتی جلسه فراکسیون را تشکیل میدادیم واقعاً همدیگر را قانع و بعد عمل میکردیم. الان متاسفانه فراکسیونهای مجلس ژلهای هستند. یعنی به فراخور شرایط جابهجا میشوند، در حالی که فراکسیونها باید قوی باشند اما در عین حال اینجا هم نمیتوان فرمان صادر کرد باید نشست استدلال کرد و کار را پیش برد.