سرمقاله

کشوری برای همه ‪/‬ ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • هزینه های راه اندازی اینترنت ثابت در ایران
  • معرفی و بررسی 5 تا از بهترین سایت‌های اجاره خودرو در ایران
  • بزرگترین سایز میلگرد کدام سایز است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 13451  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 15 مرداد 1402
    عمران خان بازداشت و به 3 سال زندان محکوم شد
    جنگ قدرت در پاکستان گروه ایران و جهان
    عمران خان، رئیس تحریک انصاف و نخست‌وزیر سابق پاکستان با انتشار پیامی توئیتری بازداشت خود را گامی در جهت تحقق طرح لندن خواند. عمران خان، در پیام خود گفت: دستگیری من انتظار می‌رفت و من این پیام را قبل از دستگیری ضبط کرده‌ام.
    وی افزود: این یک گام دیگر در تحقق طرح لندن است، اما من می‌خواهم که اعضای حزب من صلح‌آمیز، استوار و قوی بمانند. عمران خان گفت: زمانیکه این پیام را می‌بینید من در زندان هستم. این اقدام برای خودم نیست برای ملت من و برای شما و برای آینده کودکان شما است.  از شما مردم پاکستان می‌خواهم در خانه نمانید. اگر برای حق خودتان بپانخیزید زندگی بردگان را خواهید داشت و زندگی بردگی زندگی نیست، بردگان همانند مورچه‌هایی هستند که در زمین می‌مانند و هرگز پرواز نمی‌کنند.
    عمران خان گفت: ما در برابر هیچ کس جز الله‌الحق تعظیم نمی‌کنیم. ما به لا اله الا الله ایمان داریم. این شعار پاکستان است.کسی آزادی را در بشقاب به شما تعارف نخواهد کرد. زنجیرها خودبخود پاره نخواهند شد، باید آنها را پاره کنید.
    گفتنی است، دادگاه پاکستان روز نشبه عمران خان، رئیس حزب «تحریک انصاف پاکستان» (PTI) را در پرونده «توشه‌خانه» محکوم و به سه سال زندان محکوم کرد.
    توشه‌خانه یک اداره تحت کنترل بخش کابینه پاکستان است که مسئول نگهداری هدایا و سایر اقلام گران قیمتی است که به مقامات دولتی داده می شود و طبق قوانین آن، مقامات باید این هدایا را به بخش کابینه گزارش دهند. عمران خان متهم است که برخی از این هدایای دولتی را اعلام نکرده و یا از فروش آن‌ها سود برده است.
    در ۲۱ اکتبر ۲۰۲۲، کمیسیون انتخابات پاکستان (ECP) مدعی شد که نخست وزیر سابق اظهارات نادرست را در مورد هدایا بیان کرده و او را بر اساس ماده 163 قانون اساسی رد صلاحیت کرد. متعاقباً، ناظر انتخابات دادگاهی را در پایتخت فدرال برپا کرد و به دنبال رسیدگی کیفری علیه رئیس PTI به اتهام گمراه کردن ECP در مورد هدایای دریافتی از مقامات خارجی در زمان حضور وی بود.
    دادگاه بدوی در ۱۰ مه علیه رئیس تحریک انصاف کیفرخواست صادر کرد و دادخواست وی برای اعلام غیرقابل پذیرش این پرونده را رد کرد. در ۴ ژوئیه، دادگاه عالی حکم دادگاه بدوی را لغو کرد و آن را به بازخوانی خواهان و تصمیم گیری در مورد این موضوع طی هفت روز هدایت کرد.
    در ۸ ژوئیه، قاضی همایون دلاور پرونده توشه‌خانه علیه خان را قابل خوانش مجدد اعلام کرد. در جریان محاکمه، وکلای خان همچنین قاضی دادگاه را بر اساس پست‌های فیس‌بوک خود به تعصب متهم کردند و خواستار انتقال پرونده شدند.
    در ۲ اوت، دادگاه بدوی لیست شهود ارائه شده توسط رئیس تحریک انصاف را رد کرد و اظهار داشت که وی نتوانست ارتباط آنها را در دادرسی کیفری علیه خود ثابت کند. در دادگاه عالی نیز مورد اعتراض قرار گرفت. با این حال، رئیس حزب تحریک انصاف مجدداً دادگاه عالی را به دنبال توقف و انتقال پرونده به دادگاه دیگری منتقل کرد.
    در ۴ اوت، عامر فاروق، رئیس دادگاه عالی موضوع را به دادگاه بدوی ارجاع داد تا صلاحیت و هرگونه خطای رویه در طرح شکایت توسط کمیسیون انتخابات بررسی شود. رئیس قاضی در مورد چهار دادخواست توسط عمران خان علیه صلاحیت قضایی، شکایت ناقص، انتقال پرونده و پست‌های جنجالی قاضی در فیس بوک تصمیم گرفت.
    امروز، زمانی که قاضی همایون دلاور جلسه استماع را از سر گرفت، هیچ نماینده ای از رئیس تحریک انصاف در مقابل او حاضر نشد. سپس دادگاه چندین بار جلسه را به تعویق انداخت و پس از اینکه هیچ کس از تیم دفاعی حاضر نشد، رأی را محفوظ نگه داشت. بعداً قاضی حکم را اعلام کرد و گفت که رئیس حزب تحریک انصاف به اتهام فساد اداری مجرم شناخته شده و او را به سه سال زندان محکوم کرده است.
    پرونده توشه‌خانه چیست؟
    بر اساس قوانین حاکم بر توشه‌خانه مقامات دولتی می توانند هدایایی را در صورتی که دارایی پایینی داشته باشند نگه دارند، در حالی که باید برای اقلام گران قیمت به طور چشمگیری هزینه‌ای به دولت پرداخت کنند.
    توشه‌خانه گفته است، خان هدایایی را که به عنوان نخست‌وزیر دریافت کرده بود، با مبالغ بسیار پایین خریداری کرده و در بازار آزاد با سودهای سرسام‌آور فروخته است.
    به گزارش ایسنا، مقامات دولتی می گویند، این هدایا شامل ساعت‌هایی بود که توسط یک خانواده سلطنتی به خان داده شده بود. علاوه بر این، هفت ساعت مچی، شش ساعت رولکس، و گران‌ترین آن یک  ساعت مستر گراف نادر به ارزش ۸۵ میلیون روپیه پاکستان (۳۸۵۰۰۰ دلار) نیز در میان هدایا بود.