سرمقاله

کتاب‌سوزی عملی زشت و پیامدهای آن ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • پیام تبریک مدیرعامل تاپکیش به مناسبت شانزدهمین سالگرد تاسیس شرکت
  • «عشقی» به بورس قرمز؛بازگشت وامها مسئله ی اصلی نیست
  • حضور همراه اول در نمایشگاه کیتکس 2024 با محوریت فناوری‌های دیجیتال
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 14444  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 01 شهریور 1402
    با حضور جانشین وزیر؛
    آیین تکریم و معارفه مدیرکل ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد
    آیین تکریم و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با حضور جانشین وزیر و معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از مدیران و مسئولان استان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در تالار مهتاب برگزار شد.
    سید محمد هاشمی، جانشین وزیر و معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاد و خاطره مرحوم حجت‌الاسلام سید محسن شفیعی را گرامی داشت و به پیام تسلیت مقام معظم رهبری درباره این عالم وارسته و خطاب کردن ایشان به عنوان امید آینده اشاره کرد و اظهار داشت: انشالله خداوند خلاء نبود ایشان را برای ما جبران‌کند. وی عنوان کرد: جابجایی مدیریتی همیشه نشان و نمودگر ضعف و اشتباه نیست و گاهی اتفاقی برای بهبود اوضاع است، بارها میان خوب و خوب‌تر جابجایی‌هایی صورت گرفته که بنا بر مصالح بوده‌اند و فرد در جایی بهتر خدمت نماید و این جابجایی از این دست است.
    هاشمی ضمن تقدیر از زحمات مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: حجت الاسلام رضا کلاه کج که لطافت روح و صداقت از ویژگی های بارز ایشان است، در مواقعی ‌مظلوم واقع شدند که من در حد تکلیف سعی بر رفع مظلومیت داشتم. وی مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان را از حوزه فرهنگ ‌و رسانه عنوان کرد و افزود: ما یک حکم انتصاب در 12 بند داریم که واضح و مشخص است، آنچه وزارت ارشاد از مدیرکل جدید انتظار دارد در همین ۱۲ بند خلاصه شده اما وظیفه‌ مضاعفی که ما در بر آن تاکید بیشتری داریم ایفای نقش نقطه اتصال و اتفاق در حوزه فرهنگ و هنر خوزستان است.
    هاشمی خطاب به مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: با توجه به این که همدلی و همسویی در نهادهای استان بیشتر شده است و همه همجنس، هم راستا و هم گفتمان هستند انتظار می‌رود تا وفاق و همدلی بیشتر از قبل شود.
    سپس آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) اظهار کرد: اگر کسی به گوینده ای ایده و فرهنگ ارائه دهد و آن شخص گوش دهد در واقع گوینده را پرستیده است و اگر آن ناطق و سراینده ایده خود را از خدا گرفته باشد در واقع مستمع، خدا را پرستیده است.
    وی ادامه داد: دو پرستش الهی و شیطانی داریم و از این دو حالت خارج نیست، ناطق الهی و ابلیسی جز استفاده از ابزار هنر جذب مخاطب ندارد، هنر جنبه ابزاری دارد و به ذات خود اصالت ندارد، ایده و فرهنگ اصالت دارد و هنر ابزاری برای فرهنگ است.
    آیت الله حیدری خاطر نشان کرد: هنر گاهی در اختیار ایده های الهی قرار می گیرد و متعالی می شود و اگر در راستای ایده های شیطانی باشد مبتذل می شود، با توجه به این حقیقت ما باید رابطه تنگاتنگی بین فرهنگ و هنر در نظر بگیریم.
    وی خاطر نشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جایی توفیق پیدا کرده که هنر را در خدمت فرهنگ اسلامی قرار دهد و در جایی شکست می خورد که به هنر اصالت دهد، زیرا هنر به تنهایی اصالت ندارد.
    نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: موسیقی، شعر، نقاشی و فیلم اگر در راستای فرهنگ الهی و قرآنی باشد، موفق است اما اگر هنر برای هنر، موسیقی برای موسیقی، شعر برای شعر باشد و خبری از ایده های اسلامی نباشد در راستای شیطان قرار دارد. وی به فصاحت و بلاغت قرآن کریم اشاره کرد و گفت: الحانی که در قرآن به کار رفته است و صوتی که قرآن قرائت می شود نشان دهنده ریتم موسیقی است.
    در ادامه عبداله شهاوند، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت و جایگاه فرهنگ و هنر اشاه کرد و گفت: مقام معظم رهبری تعابیر زیبایی در وصف جایگاه و ارزش فرهنگ و هنر دارند که یکی از بهترین توصیفات این است که "اگر جانم را در راه فرهنگ بدهم اعتقاد دارم که در راه خدا داده ام"، برداشت از این توصیف این است که فرهنگ یکی از حیاتی ترین داشته های انسان است. وی ادامه داد: فرهتگ زیربنا در حوزه های مختلف است جامعه ای که فرهنگ آن غنی باشد در حوزه های دیگر نمی لغزد اما اگر فرهنگ مترقی نشد با کوچکترین تزلزل در حوزه های مختلف دچار مشکل می شویم.
    شهاوند با بیان اینکه وظایف متعدد و حساسی برعهده فرهنگ و ارشاد است عنوان کرد: رصد شناختی حول مساله های فرهنگی جامعه یکی از وظایف اصلی فرهنگ و ارشاد اسلامی است، چالش ها را شناسایی نمایید، شناخت درست از جامعه داشته باشید تا بتوانید به درستی راهکارها را طراحی و اجرا نمایید.
    وی اضافه کرد: در گام دوم راهبری فرهنگی انجام دهید و مدیریت فرهنگی برعهده داشته باشید و برای سلایق مختلف برنامه ریزی کنید.
    معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با بیان اینکه جامعه پویا یک جامعه متکثر است تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی سلایق و اختلاف نظرهای بسیاری وجود دارد و ما این اختلافات را نباید به تقابل بین اقشاری در جامعه تعبیر نماییم.
    وی با تاکید بر اینکه هرقانونی باید با پیوست های آن اجرا شود افزود: برگزاری کنسرت باید طبق قانون و با رعایت پیوست های آن باشد و الفاظ و تعابیری به کار نرود که باعث وهن شود.
    شهاوند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مهمترین و بنیادی ترین وزارت بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه هدف ما رشد و تعالی انسان ها است، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان زیرساخت و زیربنا از مهمترین وزارتخانه ها است.
    وی بر لزوم حمایت از اهالی فرهنگ و هنر تاکید کرد و ادامه داد: در حوزه اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هنر مشکلات زیادی وجود دارد که باید در جهت رفع و مرتفع نمودن آن ها تلاش شود.
    مجید منادی، مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: وظیفه ما خدمت‌رسانی به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه است و باید توجه جدی به ظرفیت‌ها و مجموعه‌های فرهنگی هنری استان داشته باشیم. وی با تاکید بر اینکه به ادارات در شهرستان ها توجه جدی می شود تصریح کرد: از راهنمایی ها، ایده ها،تذکرات و نقدها دور از حاشیه تمرکز می کنیم و جلو می رویم.
    سپس حجت الاسلام والمسلمین رضا کلاه کج، مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، ضمن آرزوی توفیق برای مدیرکل جدید به ارائه گزارش عملکرد خود در دوران تصدی مدیریت این اداره کل پرداخت.
    در پایان این آیین مجید منادی به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان معرفی و از حجت‌الاسلام رضا کلاه‌کج مدیرکل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان قدردانی شد.