سرمقاله

هفته پژوهش و فناوری و چالش‌های همیشگی ‪/‬ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • سنگ کیسه صفرا: از تشکیل تا درمان، همه آنچه باید بدانید
  • اکسل، سلاح مخفی مدیران و تحلیلگران: آموزش تکنیک‌های حرفه‌ای برای تصمیم‌گیری هوشمندانه
  • دلایل خرابی لباسشویی سامسونگ
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 1461  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 24 آذر 1401
    مدال «نجیب محفوظ» برای نویسنده رمان‌اولی
    مدال ادبیات «نجیب محفوظ» به نخستین رمان یک نویسنده مصری تعلق گرفت. به گزارش ایسنا و به نقل از نشنال،‌ انتشارات «دانشگاه آمریکایی قاهره»‌ یک نویسنده مصری به نام «فاطمه قندیل»‌ را برای نگارش نخستین رمانش به عنوان برنده مدال ادبیات «نجیب محفوظ»‌ انتخاب کرد.
    این جایزه ادبی هر ساله در یازدهم دسامبر و همزمان با سالروز تولد این نویسنده اهده می‌شود و امسال بیست و پنجمین دوره را پشت سر می‌گذارد. یک کمیته برترین رمان‌های معاصر عرب زبان دو سال اخیر را مورد بررسی قرار می‌دهد و در نهایت یک نویسنده را به عنوان برنده مدال نقره،‌ ترجمه به زبان انگلیسی،‌ منتشر شدن اثر توسط بخش داستانی انتشارات «دانشگاه آمریکایی قاهره»‌ و ۵۰۰۰ دلار پول نقد انتخاب می‌کند.
    «قندیل»‌ که یک دانشیار بازنشسته دپارتمان عربی دانشگاه حلوان قاهره و ویراستار مجله نقد ادبی «فصول»‌ است،‌ تاکنون چندین مجموعه شعر،‌ نقد ادبی و ترجمه به زبان عربی منتشر کرده است.
    این نویسنده در مراسم دریافت جایزه بیان کرد:‌ «من جزو نسلی بودم که با آثار «محفوظ»‌ یعنی از «سه‌گانه قاهره»‌ گرفته تا «حماسه حرافیش»‌ بزرگ شده‌اند...انتخاب یکی از آثار او به عنوان اثر مورد علاقه برایم غیرممکن است.»‌
    هیئت داوران مدال «نجیب محفوظ»‌، رمان «قفس‌های خالی»‌ نوشته «فاطمه قندیل»‌ که یک خودزندگی‌نامه آمیخته با ادبیات داستانی است را از بین ۱۵۳ اثر انتخاب کردند.
    «قندیل»‌ این جایزه ادبی را به نویسندگان زن عرب و زنان جوانی اهدا کرد که هنوز مسیر خودشان در دنیای جادویی نویسندگی را جست و جو می‌کنند.
    انتشارات «دانشگاه آمریکایی قاهره»‌ بیش از ۳۰ سال است که نسخه‌های انگلیسی آثار «محفوظ»‌ را چاپ می‌کند. این انتشارات همچنین از سال ۱۹۸۸ میلادی تاکنون بیش از ۶۰۰ نسخه از آثار این نویسنده را به ۴۰ زبان در سراسر جهان منتشر کرده است.
    مدال «نجیب محفوظ» تاکنون به ۱۰ نویسنده زن و ۱۵ نویسنده مرد اهدا شده است.