سرمقاله

هفته پژوهش و فناوری و چالش‌های همیشگی ‪/‬ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 1469  |  صفحه ۵ | ایران زمین  |  تاریخ: 24 آذر 1401
    معاون وزیر علوم:
    مطالبه گری در دانشجویان تقویت شود
    معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دولت سیزدهم معتقد به تقویت و حمایت از مطالبه‌گری دانشجویان است. عبدالحسین کلانتری در نشست منطقه‌ای معاونین فرهنگی دانشگاه‌های منطقه سه کشور غیر سیاسی شدن دانشگاه‌ها را یک آفت دانست افزود: رهبر معظم انقلاب در آن زمان این آفت را به طور داهیانه درک کرده و در حمایت از تقویت فعالیت‌های دانشجویی موضع گیری کردند.
    وی با تاکید بر ضرورت تقویت حس مطالبه گری در دانشجویان، اظهار کرد: در کنار تقویت و حمایت از مطالبه‌گری دانشجویان باید آگاهی لازم جهت جلوگیری از انحراف در این مسیر نیز فراهم شود.
    معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه باید حوادث اخیر در دانشگاه‌ها آنالیز و راهکارهای لازم برای مدیریت این فضا ارائه شود، گفت: اتفاقات اخیر ثمره بی توجهی و شیوه مواجه ما با مسائل فرهنگی بود.
    وی ادامه داد: اغتشاشات اخیر در کشور اهمیت کار بر روی مباحث فرهنگی را برای ما نشان داد و باید قبول کنیم که در مباحث فرهنگی کم کاری‌های قابل توجهی رخ داده است.
    کلانتری با بیان اینکه تلاش لازم برای ایجاد آورده جدید فرهنگی در کشور صورت نگرفته است، اضافه کرد: متأسفانه در مواقع بحران همیشه از ذخایر فرهنگی استفاده کردیم و آورده جدیدی ایجاد نشده است. وی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ را در قالب مسئولیت اجتماعی تعریف کرد، افزود: بسیاری از کارهای فرهنگی زمانی به عنوان ارزش و هدف در اذهان می‌نشیند که به یک فعالیت اجتماعی پیوند یابد.
    معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: مسؤولیت اجتماعی زمانی معنا می‌یابد که دانشجویان وارد میدان شوند، حضور دانشجویان در مناطق کم برخوردار و تلاش آنان برای ارائه خدمات به آنان سبب تعریف مسؤولیت اجتماعی در وجودشان خواهد شد. وی با اشاره به اینکه اهداف فرهنگی در میدان اجتماعی نمود پیدا می‌کند، یادآور شد: کار فرهنگی یک کار بروکراتیک نیست و برای نتیجه بخش بودن آن باید ذوق و صبوری لازم را داشت.
    کلانتری با خطرناک توصیف کردن ایجاد حس طردشدگی در دانشجویان، اظهار کرد: دشمن در کمین برای تقویت حس طردشدگی در قشر دانشجو و بهره مندی از این فرصت است چون حس طردشدگی در دانشجو هم عوارض اجتماعی بسیار سنگینی دارد و هم سبب کاهش امید در جامعه می‌شود که مهاجرت یکی از اثرات آن است. وی ادامه داد: دخیل کردن دانشجویان در تصمیمات دانشگاهی و واگذاری اجرای برنامه‌ها به آنان نقش بسزایی در کسب تجربه و از بین رفتن این حس طردشدگی دارد لذا باید شرایطی ایجاد کرد که دانشجویان با آزمون و خطا در فضای دانشگاهی ضمن کسب تجربه، آمادگی کامل برای حضور در عرصه‌های مختلف جامعه را نیز داشته باشند.
    معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه همزمان با تغییر شرایط، تغییر در شیوه فرهنگ سازی نیز باید به روز شود، گفت: دانشجو و فضای دانشگاهی سرشار از ظرفیت است که می‌توان برای خدمت به جامعه و انقلاب از آن بهره برد.
    وی با تاکید بر ضرورت آموزش و افزایش سواد رسانه‌ای در دانشگاه‌ها، اضافه کرد: در دنیای امروزی رسانه بیشترین تأثیر در فضای جامعه دارد که قشر دانشجو باید آگاهی کافی نسبت به آن داشته باشد، دانشجویان و اساتید دانشگاهی حتی نسبت به پلتفرم‌های فضای مجازی نیز باید آگاهی لازم را داشته باشند. کلانتری با بیان اینکه دشمنان با استفاده از فضای مجازی و پلتفرم‌ها به دنبال هجمه علیه انقلاب اسلامی هستند، تاکید کرد: چگونه می‌شود که اینستاگرام در ترکیه نمایندگی دارد و ملزم به رعایت قوانین آن کشور شده ولی حتی حاضر به مذاکره با ایران نیست؛ رصد فضای مجازی حاکی از آن است که شبکه‌های اجتماعی در ایران اقدام به ترویج اختلافات مذهبی و قومیتی می‌کنند.