سرمقاله

لجبازی با افکار عمومی تا کجا؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 26193  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 25 فروردین 1403
    رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی آذربایجان شرقی:
    برگزاری تورهای خبرنگاری راهکار اصلی برای توسعه گردشگری است
    آذربایجان شرقی - ماهان فلاح: رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی آذربایجان شرقی گفت: یکی از راهکارهای بسیار تاثیرگذار در توسعه صنعت گردشگری، برگزاری اینفوتورهای داخلی و خارجی برای گروه های مرجع و خاص از جمله جامعه خبری و رسانه های گروهی و نیز صاحبان آژانس های گردشگری است.
    رشید رجب پور با اعلام این مطلب افزود: با توجه به تاثیر گذاری تبلیغاتی خبرنگاران، باید نسبت به اجرای چنین تورهایی حداقل برای کشورهای منطقه و همسایه اقدام شود که در این راستا باید اتاق بازرگانی و شهرداری تبریز پیش گام باشند.
    رجب پور ادامه داد: بدون شناخت نهادهای مرجع همچون رسانه ها و آژانس های گردشگری از ظرفیت ها و امکانات گردشگری تبریز و آذربایجان شرقی، امکان ایجاد تحولات عمیق در این زمینه وجود ندارد.
    وی گفت: در صورت همکاری و هماهنگی بین اتاق بازرگانی و شهرداری تبریز با انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی آذربایجان شرقی و نیز جامعه رسانه ای، می توان از فرصت تابستان آینده برای معرفی داشته های حوزه گردشگری منطقه برای رونق گیری این صنعت بهره برداری کرد. به گفته وی، اتاق بازرگانی به عنوان یکی از فراگیرترین نهادهای غیردولتی و متمول باید در حوزه توسعه صنعت گردشگری استان و تبریز نقش آفرینی کند.
    رجب پور، با ابراز تاسف از اینکه تاکنون اتاق بازرگانی تبریز که جزو ذی نفعان اصلی صنعت گردشگری است هیچ گامی در راستای توسعه این صنعت برنداشته است، یادآور شد: هرچند کمیته گردشگری در این مجموعه وجود دارد، اما هنوز اقدامی اساسی انجام نداده و راکد است، در حالیکه اعتبارات و بودجه های کلانی توسط اتاق بازرگانی در زمینه های مختلف هزینه می شود. وی ورود هر گردشگر به استان را به معنی ایجاد درآمد برای زیرمجموعه های اتاق بازرگانی دانست و افزود: بر همین اساس اتاق بازرگانی باید نسبت به انتفاع خود، هزینه های لازم برای توسعه صنعت گردشگری از جمله مسئله مهم تبلیغات را برعهده بگیرد.
    رجب پور یکی از راهکارهای مهم و اصلی برای توسعه صنعت گردشگری را موضوع مهم و تاثیرگذار تبلیغات و شناسایی ظرفیت های گردشگری هر منطقه دانست و با طرح این پرسش که اتاق بازرگانی تبریز تاکنون در این خصوص چه اقداماتی کرده است؟ خواستار توجه بیشتر این اتاق به موضوع گردشگری شد. وی نقش سایر نهادهای عمومی غیردولتی همچون شهرداری ها در توسعه صنعت گردشگری را مورد اشاره قرار داد و گفت: در تمام شهرهای گردشگرپذیر جهان، شهرداری ها نقش اول و محوری را در حوزه معرفی و تبلیغات و برگزاری انواع نمایشگاه ها دارند، اما این مهم در تبریز و آذربایجان شرقی به بوته فراموشی سپرده شده است. رجب پور کاهش میزان ورودی گردشگر به آذربایجان شرقی و تبریز به خصوص در حوزه گردشگری خارجی را ناشی از نبود تبلیغات لازم و مفید بیان و اضافه کرد: باید توجه داشت که هر گونه توسعه و پیشرفت در این صنعت پردرآمد تنها از طریق ارایه بسته های تبلیغاتی میسر است که نمونه آن را ترکیه سال ها قبل با صرف هزینه های بسیار بالا انجام داد و هم اکنون با کمترین هزینه در این زمینه، اقدام به جمع آوری درآمدهای حاصله می کند.
    رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی آذربایجان شرقی از فعالیت تعداد ۲۸۰ آژانس مسافرتی و گردشگری در استان خبر داد و با بیان اینکه از این تعداد ۱۷۰ دفتر در تبریز فعالیت دارند، گفت: این استان پس از استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان و فارس در رده پنجم بیشترین تعداد آژانس های گردشگری در کشور قرار دارد.
    رجب پور یکی از چالش های اصلی آژانس های گردشگری و مسافرتی آذربایجان شرقی را ناشی از کاهش درآمدها دانست و یادآور شد: متاسفانه در ایام تعطیلات نوروزی امسال هیچ یک از آژانس های استان به جز ۲ مورد که آنها نیز اقدام به گران فروشی می کنند، درآمد قابل توجهی نداشته اند و این در حقیقت زنگ خطر جدی برای صنعت گردشگری استان است.