سرمقاله

لجبازی با افکار عمومی تا کجا؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • پذیرش اوراق گام برای تخصیص ارز واردات؛ گامی مؤثر در بهبود نظام مالی کشور
  • نصب سیبچه رایگان روی آیفون: راهنمای گام به گام
  • کدام مخزن آب بهتر است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 26225  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 25 فروردین 1403
    یک کارشناس مسائل منطقه تشریح کرد
    حماس خطوط میدانی خود را تقویت کرده است
    کارشناس مسائل منطقه گفت: اینکه آیا تمام جریان‌های سیاسی اسرائیل با برقراری آتش‌بس دائمی که نشانه شکست خواهد بود موافق هستند یا خیر، پاسخ منفی است و بسیاری از آنها بر ادامه حملات تاکید دارند.
    سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به ترور خانواده رئیس دفتر سیاسی حماس توسط اسرائیل عنوان کرد: یکی از مهمترین راهبردهای اسرائیل در مقابله با مخالفین خود که امکان تهدید و تطمیع آنها را ندارد، ترور این اشخاص به هر وسیله و در هر مکان به حساب می‌آید. واقعیت این است که تنها رژیمی که اساساً ترور را در دستور کار همیشگی خود از دیرباز تاکنون قرار داده، رژیم صهیونیستی است که فیلم‌ها و کتب زیادی درباره آن منتشر شده و حتی در خاطرات جاسوس‌های این رژیم درباره این موضوع نقل قول‌های بسیاری مشاهده شده است. بر همین اساس باید بگویم که ترور خانواده رهبران مقاومت و همچنین افراد تأثیرگذار این جریان توسط اسرائیل یک امر مسبوق به سابقه به حساب می‌آید و در آینده هم شاهد این روند خواهیم بود.
    به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: آنچه در این میان باید مورد نظر قرار بگیرد، این است که رژیم صهیونیستی به خصوص در طول شش ماه گذشته دست به ترورهای مکرر مقامات ارشد مقاومت زده که نشان از تحت فشار قرار داشتن تل‌آویو دارد و به نوعی باید آن را یک اقدام کور و تکراری قلمداد کرد. ماهیت ترور اخیر فرزندان و نوه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس این بود که این اقدام به صورت نقطه‌ای انجام شد؛ به گونه‌ای که خودروی حامل آنها از سوی رژیم صهیونیستی به صورت نقطه‌ای مورد هدف قرار گرفت که قبلاً هم این مدل را در مناطق دیگر شاهد بودیم. ترورهای اخیر بدون شک خللی در عزم مقاومت فلسطین برای مقابله با رژیم صهیونیستی وارد نخواهد کرد و بی‌تردید پاسخ آنها از سوی جریان‌های مقاومت به گونه‌های دیگر داده خواهد شد.
    این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این بین عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از خان یونس یکی از مهم‌ترین مسائلی است که طی روزهای اخیر اتفاق افتاد که نشان از خستگی و فرسایش ساختار نظامی رژیم صهیونیستی دارد. در این راستا اگر اسرائیل قرار باشد به رفح حمله کند، بدون شک حماس هم در شرایط کنونی به این حملات پاسخ می‌دهد و باید به این نکته توجه کرد که به‌رغم لفاظی‌های اسرائیل در مورد حمله به رفح طی ماه رمضان، حماس هم در این مدت فرصت کافی را برای تقویت خطوط پدافندی و میدانی خود داشته است و آنها هم آماده مقابله با هرگونه سناریوی تهاجمی اسرائیل خواهند بود.
    وی در پایان خاطرنشان کرد: در این خصوص در داخل اراضی اشغالی هم یک به هم‌ریختگی مشخص را شاهد هستیم و حتی بحث کناره‌گیری نتانیاهو از قدرت مطرح است. به عنوان مثال ایهود باراک، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل به همراه حزب متبوعش معتقد هستند که نتانیاهو به صورت علنی به یک عنصر ناکارآمد تبدیل شده و اصرار بر کنار گذاشتن وی از قدرت دارند. سایر مقامات و چهره‌های کلیدی سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی هم بر همین اعتقاد هستند اما اینکه آیا تمام جریان‌های سیاسی اسرائیل با برقراری یک آتشبس دائمی که نشانه شکست همه‌جانبه خواهد بود موافق هستند یا خیر، بدون شک پاسخ منفی است؛ چراکه بسیاری از چهره‌های سیاسی بر ادامه عملیات علیه غزه و حتی رفح تأکید می‌کنند اما مسأله این است که رژیم صهیونسیتی و کابینه فعلی آن نه تنها در صحنه سیاسی بلکه در صحنه نظامی هم با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند که این وضعیت می‌تواند معادلات را تغییر دهد.