کد خبر: 27170 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 09 اردیبهشت 1403
واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبشهای دانشجویی در آمریکا
کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه تداوم جنایتهای اسرائیل در غزه اعتراضات دانشجویان را درپی داشته است، گفت: راه دیگری برای نتانیاهو باقی نمانده است، اگر دست خالی برگردد قطعا کابینه سقوط میکند، بنابراین ناچار است برگ برندهای را به دست آورد تا روی ناکامیهایی که داشته، سایه بیاندازد.
دامنه حمایت از فلسطین و اعتراضات دانشجویی در پی ادامه جنایتهای رژیم صهیونیستی و درخواست برای پایان دادن به جنگ اسرائیل در غزه که از دانشگاههای آمریکا آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و امروز محدود به یک کشور و منطقه نیست؛ تقریبا علاوه بر آمریکا، در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و فرانسه نیز شکل گرفته است.
از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی و تجاوزها و جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، اعتراضات و تحصنها در دانشگاههای آمریکا وجود داشته و در حال حاضر با گسترده شدن این اعتراضات در دانشگاههای غرب واقعیت موجود از حامیان رژیم صهیونیستی خود را به وضوح نشان میدهد.
در میانه سرکوبی که از سوی دولتها به ویژه در آمریکا در قبال این اعتراضات شکل میگیرد، «پل اوبراین» مدیر اجرایی دفتر عفو بینالملل در آمریکا در واکنش به اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه، اظهار کرد: اعتراضاتی که در داخل دانشگاههای آمریکا و اطراف آنها برای حمایت از حقوق فلسطینیها برپا شد، با واکنشهای سرکوبگرانه از جمله بازداشت و اخراج دانشجویان روبهرو شدند.
وی تصریح کرد: حق اعتراض کردن از منظر گفتوگوی آزادانه درباره تحولات جاری در غزه در کنار استمرار حمایتهای تسلیحاتی واشنگتن از اسرائیل، بسیار اهمیت دارد. بر اساس قوانین بینالمللی آزادی دانشگاهی فاکتور اصلی حق تحصیل است، بر این اساس از مدیریتهای دانشگاهها میخواهیم از حق دانشجویان در اعتراض مسالمتآمیز و امنیت حمایت کنند.
حساسیت دانشجویان به کشتار مردم فلسطین
«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از اعتراضات دانشجویی در آمریکا و اروپا و تاثیر این جنبشها در تحقق مطالبه دانشجویان اظهار کرد: قطعا جنبشهای دانشجویی تاثیرگذار است، دانشجویان در تمام دنیا نسبت به مسائل اجتماعی حساسیت دارند، نخستین جنبش دانشجویی در جهان در سال ۱۹۱۸ در آلمان اتفاق افتاد و همان زمان نیز اثر داشت و یا وقوع جنبشهای دانشجویی در سال ۱۹۶۸ در فرانسه که بسیار گسترده بود و در ادامه اعتراضات دانشجویان، کارگران، دانشآموزان و حتی کارمندان نیز به این اعتراضات پیوستند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: جنبشهای دانشجویی حقیقت و واقعیتی است که دانشجویان به دلیل حساسیت اجتماعی دارند و از آنجایی که دانشجویان بیپرواتر هستند، واکنش و حساسیت خود را نسبت به مسائل بروز میدهند.
وی با اشاره به تحولات غزه و ادامه یافتن جنایتهای رژیم صهیونیستی گفت: مساله غزه، موضوعی است که گسترده شده و هر روز شاهد اعتراضات ضد اسرائیلی هستیم و این موضوع نشان میدهد دانشجویان نسبت به مظلومیت مردم غزه حساسیت دارند؛ بهرغم اینکه دولتها اعتراضات را ممنوع کردهاند اما همچنان ادامه دارد.
این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: در حال حاضر آن چه موجب در هم آمیختگی موضوعات شده، مساله یهودستیزی است و دولتها در غرب و اروپا نسبت به آن نگرانی دارند اما به دلیل مسائل مرتبط با دموکراسی ناچار هستند کنار بیایند، برای مثال در فرانسه حدود ۶ میلیون یهودی زندگی میکنند اما ماکرون ناچار شده جانب دانشجویان را بگیرد و مستقیما نتانیاهو را تحت تاثیر قرار دهد.