سرمقاله

سایه روشن پدیده جهانی شدن ‪/‬ آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 3628  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 29 دی 1401
    پای حرف مدیر بخش رادیو تئاتر جشنواره فجر
    مخاطب رادیوتئاتر را باور کنیم!
    امین رهبر، مدیر بخش رادیو تئاتر جشنواره فجر که مدت پنج سال است مدیریت این بخش را عهده دار است، می گوید: «یاد ندارم در این سال ها این بخش بی مخاطب مانده باشد اما متاسفانه از لحاظ مادی حمایت نمی شود.»
    وی تاکید می کند: باید مدیرانمان را مجاب کنیم تا به اهمیت رادیو تئاتر پی ببرند، به جشنواره فجر بیایند و از نزدیک مخاطبان رادیو تئاتر را ببینند. امید که بیشتر به این مدیوم بها داده شود.
    رهبر در گفت‌وگو با ایسنا ابتدا در معرفی بخش‌های مختلف این حوزه توضیح داد: بخش رادیو تئاترمان از یکشنبه، ۲۵ دی ماه آغاز شد و تا روز جمعه ۳۰ دی ادامه دارد. در مجموع ۱۳ اجرا برای این بخش انتخاب شده که روزی دو اجرا در دو سانس ساعت ۱۶ و ۱۸ و ۳۰ دقیقه هر روز برای مخاطبان آماده می‌شود. بخش اعظمی از بلیت‌های رادیو تئاتر هم توسط خود رادیو نمایش و مرکز هنرهای نمایشی خریداری شده که به صورت رایگان در اختیار مخاطبان می گذارد.
    وی اضافه کرد: در کل برای جشنواره فجر امسال ۸۳ اثر در بخش رادیو تئاتر بارگذاری شد که از میان آنها، ۱۱ اثر توسط داوران پذیرفته شد و دو اثر هم از جشنواره مقاومت معرفی شدند که در مجموع ۱۳ اثر آماده نمایش شدند. آقایان: بهرام سروری نژاد و علی بهرامی و سرکار خانم فریبا متخصص داوران این بخش هستند. همچنین داوران بخش اصلی یعنی اجرا آقایان: نورالدین جوادی، محسن سوهانی و حمید منوچهری هستند. ما برای هر بخش (بازیگری زن و مرد، تهیه کنندگی، کارگردانی، نویسندگی و افکت و صدا) نیز یک جایزه درنظر گرفته ایم.
    چرا همیشه منتظر جشنواره فجریم؟
    مدیر بخش رادیو تئاتر در ادامه در واکنش به این جمله که چرا علی رغم اینکه بخش رادیو تئاتر ساختار مهمی است، نباید جشنواره مستقلی در سازمان صداوسیما برای این بخش داشته باشیم و منتظر جشنواره فجر باشیم؟ چنین اظهار کرد: قطعاً درست است و باید جشنواره جداگانه داشته باشیم ولی نیاز به حمایت دارد. خوشبختانه مدیران وقت ما در رادیو نمایش و اداره کل هنرهای نمایشی این درک را دارند که بخش رادیو تئاتر یک اقدام رسانه ای است و جدای از آن مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد هم از این مدیوم استقبال می‌کند ولی اینکه خود مدیران سازمان صداوسیما هنوز استقبالی نمی کنند باید توسط مدیران دیگر و حتی افرادی مثل خود بنده پیگیری شود.
    رهبر تاکید کرد: باید مدیران را مجاب کنیم چون مدیران ما خیلی با این بخش آشنا نیستند و حق هم دارند چون ندیده اند. مدیران باید به جشنواره فجر بیایند، جشنواره و مخاطبان رادیو تئاتر را از نزدیک ببینند. آنها باید متوجه شوند وقتی در کنار رادیوتئاتر، تئاتر هم اجرا می شود و نصف سالن پر است اما در بخش رادیو تئاتر کل سالن پر است. این اتفاق باید مورد توجه مدیران قرار بگیرد. اگر این مدیوم مخاطب‌ نداشته باشد قطعاً خود به خود از بین می رود پس حتماً مخاطب دارد.
    وی با بیان اینکه رادیو تئاتر حمایت مادی نمی شود، ادامه داد: من حداقل پنج سال است که مدیر بخش رادیو تئاتر جشنواره فجر هستم و طی این مدت و حتی قبل تر از آن ندیدم و نشنیدم که این بخش بدون مخاطب باشد. به نظرم رادیو تئاتر الزام رسانه ای است و باید پَر و بال داده شود و بیشتر به آن بها بدهند اما متاسفانه فعلا این اتفاق نیفتاده است ولی به لحاظ بحث معنوی واقعاً این اتفاق در حال رخداد است؛ یعنی مدیریت جدید سازمان صداوسیما و معاونت صدا واقعا از این بخش حمایت می‌کنند ولی به لحاظ مادی هنوز خیر، اتفاق خاصی نیفتاده است که انشاءالله باید به مرور این اتفاق هم بیفتد.