سرمقاله

سفر به چین ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • چطور یک منبع تحلیل بیت کوین حسرتم رو جبران کرد
  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 5114  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 25 بهمن 1401
    آزمایش‌های هند برای انجام جاه‌طلبانه‌ترین مأموریت فضایی
    «سازمان پژوهش‌های فضایی هند»، آزمایش‌های مورد نیاز را برای آماده‌سازی نخستین مأموریت سرنشین‌دار هند به فضا از سر گرفته است. به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، جاه‌طلبانه‌ترین مأموریت هند پس از تأخیرهای پیش‌آمده، به آرامی دوباره جای خود را پیدا می‌کند.
    «سازمان پژوهش‌های فضایی هند» (ISRO) که آژانس فضایی ملی هند است، روز هفتم فوریه یک مجموعه از آزمایش‌های مورد نیاز را برای تکمیل روش‌ها و سخت‌افزار برنامه پرواز فضایی سرنشین‌دار خود موسوم به «گاگانیان» (Gaganyaan) از سر گرفت. این سازمان روز هشتم فوریه در یک بیانیه مطبوعاتی گفت که آژانس فضایی با نیروی دریایی هند برای بیرون آوردن یک ماژول سرنشین‌دار ساختگی از یک استخر بسته همکاری می‌کند.
    این آزمایش‌ها در مرکز آزمایش «Water Survival Test Facility» متعلق به نیروی دریایی هند در شهر کوچی که پیشتر کوچین نامیده می‌شد، انجام می‌شوند که شهری در جنوب غربی هند است. به گفته سازمان پژوهش‌های فضایی هند، این تاسیسات پیشرفته، شرایط گوناگون دریا، شرایط محیطی و روز و شب را شبیه‌سازی می‌کند.
    سازمان پژوهش‌های فضایی هند مدت‌هاست که سخت‌افزار مورد نظر برای پرواز فضانوردان در مأموریت‌های گاگانیان را آزمایش می‌کند. این سازمان در سال ۲۰۱۴ به آزمایش پرتابگر و در سال ۲۰۱۸ پیش از همه‌گیری کروناویروس، به بررسی سیستم توقف پرتاب و فرار خدمه پرداخت و آموزش فضانوردان را تأیید کرد. سازمان پژوهش‌های فضایی هند در سال ۲۰۲۱ به آزمایش موتورها، تقویت‌کننده‌های موشک سوخت جامد و چتر نجات پرداخت.
    دانشمندان طی جدیدترین آزمایش‌ها که در یک محیط کنترل‌شده در کوچی انجام شدند، عملیاتی را برای بیرون آوردن ماژول و خدمه آن پس از افتادن در اقیانوس در پایان مأموریت آغاز کرده‌اند. به گفته سازمان پژوهش‌های فضایی هند، دانشمندان در حال حاضر از مدلی به نام «مدل بازیابی ماژول خدمه» (CMRM) استفاده می‌کنند که جزئیات واقعی مانند جرم، ابعاد و مرکز ثقل را هنگام برخورد روی آب شبیه‌سازی می‌کند.
    سازمان پژوهش‌های فضایی هند گفت که این آزمایش‌ها، گروه‌های نجات و خدمه پرواز را آموزش می‌دهند تا هنگام ورود مجدد و فرود برای تکمیل ماموریت مداری گاگانیان، با هماهنگی کار کنند. ناسا نیز ۹ آزمایش مشابه را با استفاده از مدل ساختگی کپسول «اوریون» (Orion)، پیش از دریافت گواهی برای بیرون آوردن کپسول واقعی از اقیانوس آرام پس از فرود مأموریت بدون سرنشین «آرتمیس۱» (Artemis 1) در دسامبر گذشته انجام داد.
    برای هند، گاگانیان نخستین ماموریت برنامه پرواز فضایی سرنشین‌دار است که در سال ۲۰۰۷ با هدف توسعه فناوری بومی شایسته ماموریت‌های سرنشین‌دار آغاز شد. گاگانیان در صورت موفقیت، نخستین مأموریت سرنشین‌دار هند به فضا را رقم خواهد زد و این کشور را پس از آمریکا، روسیه و چین در رتبه چهارم قرار خواهد داد.