سرمقاله

ایران و شورای همکاری خلیج فارس در پکن ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 6683  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 24 اسفند 1401
    جدال لفظی در مجلس بر سر طرح صیانت
    تا کی باید در مقابل اداره سلیقه‌ای مجلس سکوت کنیم؟
    نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بسیاری از وظایف در حوزه فضای مجازی در اختیار شورای عالی فضای مجازی است، گفت که طرح مجلس درباره فضای مجازی در دستور کار قرار می گیرد.
    عبدالرضا مصری که ریاست جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر نماینده خرم آباد که به بررسی نشدن طرح فضای مجلس در مجلس اعتراض داشت، این اظهارات را بیان کرد و وعده داد که این طرح در دستور کار قرار خواهد گرفت.
    مهرداد ویس‌کرمی نماینده خرم آباد در مجلس در بیان تذکر خود اظهار کرد: طرح مربوط به فضای مجازی یک بار با رای مجلس به صورت اصل ۸۵ تصویب شد و بعد با جوسازیی که در این خصوص بوجود آمد، در صحن مجلس رای گیری شد و صحن برای بار دوم به بررسی این طرح در کمیسیون مشترک رای داد اما به دلیل اینکه این جوسازی ها عمدتاً در خارج از کشور هدایت می‌شد، ادامه کار کمیسیون متوقف شد.
    این نماینده مجلس یادآور شد: حتی در جلسه غیرعلنی به صورت غیرمتعارف رای استمزاجی از نمایندگان گرفته شد و در آن‌جا هم آرای مخالف و موافق نزدیک به هم بودند و در نهایت موضوع به صحن برگشت و از ادامه کار کمیسیون مشترک جلوگیری شد.
    عضو کمیسیون آموزش مجلس بیان کرد: سه سال از عمر مجلس می‌گذرد و ما هنوز یک قانون درباره فضای مجازی که مطالبه رهبری است، نداریم؛ جنگ ترکیبی اخیر و فیلترینگ هم نشان داد که فیلترینگ منتظر قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی نمی‌ماند؛ این عیب بزرگ مجلس است که قانون‌گذاری را رها کرده و تصمیم‌گیری درباره فضای مجازی ندارد؛ لذا هیات رئیسه باید این موضوع را در دستور کار مجلس قرار دهد.
    به گزارش ایرنا، نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی در پاسخ این تذکر ویس کرمی گفت: شما قرار بود به عنوان مخالف پیشنهادی در طرح مالی افشاگران فساد صحبت کنید و این اظهارات خارج از موضوع است.
    ویس‌کرمی در پاسخ گفت: مگر شما رفتارهای قانونی می‌کنید که از ما توقع دارید قانونی رفتار کنیم؟ مگر شما قانونی طرح فضای مجازی را کنار زدید؟ من اهل استخاره نیستم اما برای طرح این صحبت‌ها استخاره کردم خوب آمد که بگویم تا کی باید در مقابل اداره سلیقه‌ای مجلس سکوت کنیم؟ در مجلس باید جمع نظر بدهند و هیچ جای قانون نیامده که رئیس مجلس به جای کل مجلس تصمیم‌گیری کند.
    نماینده مردم خرم آباد بیان داشت: باید صحن مجلس درباره ادامه کار کمیسیون مشترک تصمیم‌گیری کند؛ از خردادماه قول دادند که این موضوع را بررسی کنند الان چند ماه دیگر به خرداد سال آینده می‌رسیم و قرار است دوباره خدمت رهبر انقلاب برسیم با چه رویی می‌خواهیم بگوییم که فضای مجازی ما قانون ندارد؟ چرا در ایران به عنوان ام‌القرای جهان اسلام، قانونی برای فضای مجازی نداریم حال این‌که فضای مجازی بسیاری از کشورها قانون‌مند هستند؟ چرا شهامت انقلابی بودن را از دست داده‌ایم و چهارتا بچه برای ما تصمیم‌گیری می‌کنند؟ اگر با هشدار ولی امر مسلمین از خواب بیدار نشویم با لگد دشمن بیدار می‌شویم اغتشاشات اخیر همه چیز را به خوبی نشان داد.
    نایب رییس دوم مجلس این بار در پاسخ به نماینده خرم آباد از وی پرسید که آیا خواسته‌اش این است که طرح مربوط به فضای مجازی در دستور کار جلسه علنی مجلس شورای اسلامی باشد که ویس کرمی به آن پاسخ مثبت داد.
    مصری در ادامه خطاب به ویس‌کرمی گفت: شاید بیش از ۱۰ جلسه من خدمت شما و آقای تقی‌پور و دوستان دیگر بودم که ساعت‌ها مساله را مطرح کردید؛ شما صبح به من گفتید که این موضوع در جلسه علنی مطرح نشود اما الان می‌گویید در جلسه علنی مطرح شود و این موضوع در دستور کار قرار می گیرد.
    نایب رییس مجلس اضافه کرد: بسیاری از وظایف در حوزه فضای مجازی در اختیار شورای عالی فضای مجازی است پس کشور معطل نبوده است؛ شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی اختیار تام داشته اند و خیلی خوب هم عمل کرده اند که آثار آن را می‌بینید اما ان‌شاءالله در صحن علنی مطرح می‌شود.