سرمقاله

ایران و شورای همکاری خلیج فارس در پکن ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت عید فطر
  • پخش تازه‌ترین تاک‌شوی تولیدی ویستامدیا در شبکه نمایش خانگی
  • اعلام جوایز سومین جشنواره رساله برتر مهندسی برق با حمایت ایرانسل
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 6684  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 24 اسفند 1401
    مجمع تشخیص مصلحت نظام در بودجه دخالتی ندارد
    رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام در حوزه مصوبات بودجه دخالتی ندارد، گفت: فقط هیات عالی نظارت مجمع در سیاست‌های کلان از جهت رویکردی و جلوگیری از مغایرت مصوبات با سیاست‌های کلی نظام از طریق شورای نگهبان ورود می‌کند.
    الیاس نادران در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی در تذکری آیین نامه‌ای گفت: در هیچ جای آیین نامه مجلس اشاره نشده که باید تامین نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بودجه گرفته شود. سابق هم این گونه بود که اگر مجمع تشخیص نظری داشت به شورای نگهبان ارسال می‌کرد و شورای نگهبان در ادامه آن نظرات را به صورت ضمیمه برای مجلس ارسال می‌کرد و برای تصویب آن نظر هیچ اصراری نداشت.
    عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: اما رویه تغییر یافته و هیات عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار نظر کرده و آنچه که باید نوشته شود را انشاء می‌کند. بدتر اینکه یک کارمند در جلسه می‌نشیند و مجلس را به مضحکه می‌گیرد و خواهش بنده دفاع از شان مجلس است.
    وی در تذکر دیگری گفت: موضوع اختیار ۱۰ درصد جابه جایی تملک دارایی‌های سرمایه‌ای وزارت راه است که پیش از این شما به عنوان رییس مجلس برای تصویب آن به دو سوم رای تاکید داشتید ولی رای لازم را کسب نکرد. اما شنیدم که با آقای پورسید(معاون حقوقی قوه قضاییه) جلسه داشتید و اعلام کردید که نیاز به دوسوم رای نیست.
    نادران در ادامه گفت: اگر مصوبه ای نیاز به دو سوم رای دارد، رییس مجلس باید در جلسه علنی آن را اعلام کند نه اینکه این مصوبه رای لازم را نیاورد ولی بعد در مصوبات مجلس به شورای نگهبان ارسال شود.
    قالیباف در پاسخ به تذکر نادران گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام در حوزه بودجه دخالتی ندارد و موضوعی که مدنظر شماست هیات عالی نظارت است. هیات عالی نظارت هم بر اساس بند ۲ اصل۱۱۰ قانون اساسی در سیاست‌های کلان از جهت رویکردی و ضمانت برای جلوگیری از مغایرت با سیاست‌ها و آن هم از طریق شورای نگهبان ورود می‌کند. یعنی مجلس هیچ ارتباط مستقیمی با این هیات ندارد.
    رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این هیات باید مطالب خود را به شورای نگهبان ارسال کند و اگر مغایرتی با بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی داشت، در ادامه به مجلس ارسال شود.
    وی خاطرنشان کرد: البته ممکن است در روش برخی از اشکلاتی که شما اشاره کردید درست باشد و وارد جزئیاتی می‌شوند که شاید بنده هم به آن معترض باشم. ولی هیات عالی نظارت برای سیاست‌های کلی و بر اساس بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی این کار را ازطریق شورای نگهبان می‌تواند انجام دهد.