سرمقاله

عربستان به جای مصر ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 7557  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 29 فروردین 1402
    اتصال 224 روستای سیستان و بلوچستان به شبکه آب شرب
    زاهدان  محمد  شکوهی  فر : مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام شده از زمان شروع فعالیت دولت سیزدهم در این استان بیان کرد: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و در راستای حل مشکل آب شرب روستاهای استان شبکه توزیع و خطوط انتقال آب در قالب طرح‌های تأمین و انتقال آب و اصلاح و توسعه شبکه‌های آب شرب برای ۲۲۴ روستای استان اجرایی شده است.
    به گفته علیرضا قاسمی، شبکه آب شرب این روستاها از محل اعتبارات جهاد آبرسانی، ملی و استانی وارد مدار بهره‌برداری شده و با این اقدام شاخص، بهره‌مندی آب شرب روستاها در این خطه با رشد 2.5 درصدی از ۷۰ به ۷۲.5 درصد ارتقا پیدا کرده است.
    وی ادامه داد: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تاکنون در اقدامی بی‌سابقه، بیش از هزار و ۶۸۰ کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع در شهرها و روستاهای این استان اجرا شده است که به ترتیب تکمیل و وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.
    وی ادامه داد: ۱۲۳ هزار نفر از ساکنان روستاها و شهرهای استان که فاقد شبکه آب شرب بودند یا با تنش آبی شدید دست و پنجه نرم می‌کردند، از طریق اجرا یا اصلاح و توسعه شبکه آب شرب، آبرسانی شده‌اند.
    رفع تنش آبی 275 روستای استان*
    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، افزود: علاوه بر این ۲۷۵ روستا نیز با اقداماتی از جمله حفر و تجهیز چاه، اجرای خط انتقال جدید، نصب پمپ، ارتقای سیستم پمپاژ، اصلاح و توسعه شبکه رفع تنش آبی شده‌اند.
    قاسمی عنوان کرد: به واسطه اجرای طرح‌های آبرسانی در دولت سیزدهم، شهر پیشین نیز با تکمیل خط انتقال به طول ۷ کیلومتر و تجهیز دو حلقه چاه جدید از تنش آبی خارج شد.
    اجرای طرح‌های اضطراری تأمین آب برای شهر زاهدان و منطقه سیستان*
    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از طرح اضطراری تأمین آب شهر زاهدان نیز به عنوان یکی دیگر از طرح‌های دولت سیزدهم در این استان نام برد و گفت: ۱۵ حلقه چاه جدید در منطقه حرمک وارد مدار بهره‌برداری شد و با این اقدام ۳۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت تامین آب شهر زاهدان اضافه شد.
    وی اضافه کرد: با این عملیات یک پمپ از پمپ‌های ایستگاه پمپاژ چاه نیمه منطقه سیستان خاموش شد تا نهایت بهره‌وری از میزان آب باقی مانده در ذخایر چاه‌نیمه برای شهر و روستاهای منطقه سیستان فراهم شود.
    وی با بیان اینکه، برنامه‌ریزی برای شیرین‌سازی آب‌های شور در مناطق مستعد برداشت آب برای شهر زاهدان و منطقه سیستان نیز با جدیت دنبال می‌شود، بیان کرد: با توجه به ظرفیت مناسب دشت هامون هیرمند از لحاظ کَمیت آب، حفر چاه‌های جدید نیز در محدوده رودخانه شیله و هامون هیرمند برای سیستان در دستور کار شرکت آب و فاضلاب قرار دارد که به منظور بهبود کیفیت آب این دشت احداث آب‌شیرین‌کن نیز صورت می‌گیرد.
    وی افزود: علاوه بر این برنامه‌ریزی برای حفر چاه گمانه در منطقه بندان و حاشیه چاه‌نیمه‌ها نیز در دستور کار است.
    *اعتبارات خاص برای رفع تنش آبی و توسعه زیرساخت‎‌های آبرسانی از شمال تا جنوب استان*
    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه، با نگاه ویژه وزارت نیرو اعتبارات ویژه‌ای برای طرح‌های رفع تنش آبی و توسعه آبرسانی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: رویکرد جدید دولت، در استفاده توأمان از آب‌های سطحی و شیرین‌سازی دریا برای نقاط جمعیتی سواحل مکران است.
    قاسمی، حفر ۱۴۱ حلقه چاه جدید برای تامین آب یا رفع تنش آبی روستاها و شهرهای دارای تنش و نصب و بهره‌برداری سیستم ازن‌زنی به منظور به حداقل رسیدن طعم و بوی نامطبوع آب در محل تصفیه‌خانه روستایی زهک را سایر اقدامات انجام شده دولت نام برد.