سرمقاله

دغدغه ای به نام فرهنگ / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 34116  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 21 شهریور 1403
    پیشنهادهایی برای جلوگیری از ترافیک سرسام‌آور در مهر ماه
    معاون پیشین پلیس راهور فراجا، از مسئولین شهرداری و وزارت آموزش و پرورش خواست که تا قبل از شروع به کار مدارس، سرویس مدارس و سیستم حمل و نقل عمومی را ساماندهی کنند تا شاهد افزایش گره های ترافیکی بازگشایی مهرماه در کلانشهرها نباشیم. سرهنگ عین اله جهانی، کارشناس ارشد ترافیک در گفت‌وگو با ایسنا در این‌باره گفت:مشکل همیشگی ما این است که حجم خودروها با ظرفیت خیابان‌ها متفاوت است؛ یعنی میزان حجم خودروها از ظرفیت خیابان‌ها بیشتر است؛ بنابراین ترافیک زیادی ایجاد می‌شود و شهروندان ساعت ها وقت خود را در ترافیک از دست می‌دهند.
    سیستم حمل و نقل عمومی ساماندهی شود
    وی با اشاره به اینکه اگر شرایط حمل و نقل عمومی مناسب باشد، از حجم ترافیک کاسته می‌شود؛ افزود: واقعیت این است که علت بیشتر صف‌های طویل از خودروها در خیابان‌ها، کمرنگ بودن نقش حمل و نقل عمومی است. تا زمانی که سیستم حمل و نقل عمومی، ساماندهی نشود؛ این شرایط هر روز بدتر می‌شود.
    معاون پیشین پلیس راهور فراجا ادامه داد: ما سال‌هاست که درحال تکرار این موضوع هستیم تا وقتی که به میزان کافی، اتوبوس، واگن مترو و تاکسی در اختیار شهروندان قرار نگیرد؛ ما با این معضل ترافیک و استفاده مردم از خودروهای شخصی در تمام کلان شهرها مواجه خواهیم بود. متاسفانه در کلان شهرهای ما، تعداد ایستگاه‌های اتوبوس و تاکسی کافی نیست. همچنین تعداد واگن های مترو نیز کم است که باعث می شود مردم نتوانند به راحتی از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
    سرویس مدارس هر چه زودتر تامین شود
    جهانی با اشاره به شروع مدارس و متراکم شدن خیابان ها در دو هفته اول مهر ماه گفت: با نزدیک شدن به ایام شروع مدارس در مهرماه، قطعا میزان ترافیک بیشتر می‌شود؛ زیرا بسیاری از والدین با خودروی شخصی دانش‌آموزان را به مدارس می‌رسانند. این امر دو علت دارد. علت اول این است که متاسفانه سیستم سرویس مدارس، تا اواخر مهرماه ساماندهی نشده و تکلیف آنها تا چند هفته مشخص نیست و راه‌اندازی آن مدتی زمان می‌برد؛ به همین دلیل والدین مجبور هستند فرزندان خود را به مدارس ببرند. تامین سرویس مدارس نیز باز برعهده شهرداری و سازمان تاکسیرانی و وزارت آموزش و پرورش است که امیدوارم امسال زودتر از سال‌های پیش به فکر ساماندهی سرویس مدارس باشند تا با تاخیر مواجه نباشیم.
    معاون پیشین پلیس راهور فراجا همچنین به والدین توصیه کرد که فرزندان خود را کمی بالاتر یا پائین‌تر از مدارس پیاده کنند یا خودروی خود را کمی دورتر پارک کنند تا در نزدیکی مدارس، شاهد ایجاد گره‌های ترافیکی نباشیم.
    ضرورت استفاده از اتوبوس به جای تاکسی و خودروی شخصی برای سرویس مدارس
    درحال حاضر شاهد هستیم که بیشتر سرویس های مدارس نیز خودرو شخصی یا تاکسی هستند که این استفاده از این خودروها نیز باعث افزایش حجم خودروها در معابر می‌شود؛ پس چاره چیست؟ جهانی در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: در سایر کشورها شاهد هستیم که خودروهایی به عنوان سرویس مدارس مشغول جابه‌جایی دانش آموزان هستند که هرکدام از این اتوبوس ها یا مینی بوس ها، حدود ۲۰ دانش آموز در خود جای می‌دهند که باعث کاهش تردد خودروهای کوچک نیز می شود.