کد خبر: 15319 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 18 شهریور 1402
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد؛
ساماندهی عوامل تهدیدکننده سلامت، از الویت های کارگروه سلامت و امنیت غذایی است
دکتر فرهاد غلامی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست امروز شورای سلامت و امنیت غذایی استان که با حضور دکتر دُرّ نماینده وزیر کشور در شورای عالی امنیت و سلامت غذایی کشور، دکتر علی اصغر باقرزاده نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نماینده مردم بابلسر در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران کل و نمایندگان سازمان های متولی سلامت استان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، با بیان این که بر اساس قانون، سندهای بالادستی و ماموریت های در نظر گرفته شده، تولیت سلامت به وزارت بهداشت و درمان واگذار شده اظهار داشت : حصول این امر نیازمند وجود ساختارهایی از جمله تشکیل و برگزاری منظم جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی است تا در راستای هماهنگی و هم افزایی بیشتر جهت تقویت زیرساخت ها و کاهش ضعفها اقدامات مناسب انجام دهد.
وی اضافه کرد: کارگروه سلامت و امنیت غذایی دارای ارکانی مثل خانه سلامت، خانه صیانت و کمیته دیده بانی سلامت است و نقش های بسیاری در حوزه حفظ و ارتقای سلامت جامعه، فرهنگ سازی و ایجاد و افزایش همکاری های بین سازمان ها در جهت کنترل و دفع عوامل تهدید کننده سلامت ایفا می کنند.
دکتر غلامی در ادامه سخنانش افزود: این کارگروه در گام بعدی ساماندهی و کنترل موضوعات زباله، فاضلاب، سگ های ولگرد ، بیماری های غیرواگیر مثل تالاسمی و عوامل تهدیدکننده آنها را بر عهده دارد که تاکنون با همکاری و مشارکت تمامی سازمان های دخیل توانست به نتایج خوبی دست یابد.
دکتر ابراهیم صالحی فر معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در این نشست اظهار داشت: مصرف این مواد در سطح استان با توجه به کشت دوباره برنج از سال ۱۳۹۶ با شیب ملایمی افزایش یافته است و در حال حاضر مصرف سالیانه آن بالغ بر ۵ هزار تن می باشد.
دکتر صالحی فر با بیان اینکه ۶۰ درصد سموم و کود و آفت کش ها در تولید و کشت برنج استفاده می شوند، افزود: در سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی باید از مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی برای سلامت محصولات کشاورزی استفاده نمود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران از تدوین سند جامع ارزیابی و ساماندهی توزیع، فروش و مصرف سموم، کود و آفت کش در فرآورده های زراعی و باغی استان خبرداد و هدف این سند را بهبود مدیریت زنجیره تامین و فروش سموم و آفت کش ها عنوان کرد و تاکید کرد؛ برنامه های مختلفی از جمله مدیریت مشخص تولید محصول و دوره کارنس سموم گنجانده شده است.
وی اضافه کرد: در این سند برای دستگاه های مختلف نقش های مشخصی تعریف شده و منابع مالی مورد نیاز برای یک دوره ۵ ساله احصا شده که در مجموع ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای کامل این سند مورد نیاز است.
دکتر صالحی فر همچنین از ارزیابی ۱۸ نوع محصول کشاورزی اراضی سطح کشت استان و بررسی آزمایشگاهی نیترات موجود این محصولات جهت پیگیری دستگاه های مرتبط در راستای اصلاح وضعیت مصرف سموم، آفت کش ها و کود شیمیایی خبر داد.