کد خبر: 5706 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 07 اسفند 1401
وعده حل مشکلات آقای شهردار
وی ادامه داد: در تهران برای حل موضوعات شهر، شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم چارچوبی را دنبال میکند که در قالب تحول پاسخ معتبری به رفع نیازها داده شود. قطعا مشکلات بزرگ تهران شامل آلودگی هوا و ترافیک است. عدم دسترسی به خدمات، فرسودگی، ایمنی و بی هویتی هم از مشکلات تهران قلمداد میشود.
به گفته شهردار تهران، رینگ شرقی تهران، شهید شوشتری، بزرگراه یادگار و شهید بروجردی امکانی را فراهم میکند که ظرفیت بزرگراهی تهران افزایش پیدا کند و باید در این مسیر استفاده حداکثری از ظرفیتها داشته باشیم.
زاکانی افزود: اصلاحات معابر، ۷۸۸ کیلومتر مسیر اضافه را به ۵۷ کیلومتر تبدیل میکند و روزانه ۶۰۰ هزار لیتر بنزین را که هدر میرفت صرفه جویی میکند و امکانی را برای آسایش شهروندان فراهم میکند. شهردار تهران با اشاره به احداث تونل بزرگراه صیاد به آزادگان به طول ۹ کیلومتر به عنوان مصوبه برنامه چهارم توسعه شهر تهران، گفت: موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد مولدسازی است که برخی به اشتباه نکاتی را در این خصوص عنوان میکنند.
وی با اشاره به اینکه موضوع مولدسازی استفاده حداکثری از امکاناتمان است، اظهار کرد: اگر قرار است جایی اتفاقی بیفتد باید ابعاد مختلف آن را در جهت استفاده حداکثری وجب به وجب مورد ارزیابی قرار دهیم. برای مثال در پایانه متروی دولت آباد سالها نگاه به پایانههای روباز بود اما باید در جهت مولدسازی این پایانه را به زیر زمین ببریم و از سطح استفاده کنیم. امیدواریم از طریق مولدسازی و مشارکت این پروژه مورد بهره برداری قرار بگیرد و اساس هدفگذاری ما بر روی مناسب سازی است. وی ادامه داد: در سال جاری ۲۶۰ کیلومتر مناسب سازی انجام دادیم و سال آینده ۳۰۰ کیلومتر مناسب سازی انجام خواهد شد تا از شهر بهتر بهره بگیریم. با استفاده از هوشمندسازی از طریق دوربینها و ارائه خدمات به صورت غیر حضوری ترددهای غیر ضرور در شهر را کاهش میدهیم. همچنین تقویت حمل و نقل عمومی نیز که مورد تاکید شورای شهر تهران است دنبال خواهد شد.
مولد سازی به روایت زاکانی
شهردار تهران تاکید کرد: در حوزه مولدسازی باید گفت که تا کنون قطر تونل خطوط مترو ۹ متر بوده در حالیکه میتوانیم در خطوط جدید این قطر را به ۱۵.۸ افزایش دهیم و از این ظرفیت برای تردد اتوبوسهای پاک در بالای خط رفت و برگشت مترو استفاده کنیم. این موضوع مطالعه خواهد شد و TBM های مخصوص آن نیز برای ورود و تهیه دنبال خواهد شد.به گفته شهردار تهران، مولدسازی استفاده حداکثری از امکانات است مثلا پایانه های مترو که همیشه سعی بر روباز بودن آن بود اما مولد سازی یعنی مترو را به زیر زمین ببریم تا از زمین استفاده بیشتری شود.
وی افزود: مناسب سازی شهر و پیاده راه سازی هدف دیگر ما است چراکه هر چه معبر کشیده شود خودرو زیاد می شود.شهردار تهران گفت: ۲۶۰ کیلومتر مناسب سازی معبر امسال داشتیم و سال بعد ۳۰۰ کیلومتر خواهیم داشت.وی افزود: استفاده از فضای مجازی و هوشمندسازی شهر تهران هدف دیگر ما است که از طریق ارائه خدمات به صورت غیرحضوری تردد در شهر را کم کنیم.
وی تاکید کرد: باید در موضوع برف روبی امسال از همکارانم قدردانی کنیم. ۹ برف داشتیم که برخی همانند بارش برف سال ۱۳۹۶ بینظیر بوده و در دو برف اخیر قرارگاهی با حضور شهرداری تهران، پلیس راهور و رسانهها تشکیل شد که با پیش بینی و اقدامات به موقع شرایط به سمتی رفت که رضایتمندی جدی شهروندان را فراهم کرد.
به گزارش ایسنا، زاکانی در پایان این مراسم و در جمع خبرنگاران نیز ضمن تبریک روز جانباز، گفت: نخستین چیزی که جانبازان میخواهند این است که ما هدف را گم نکنیم و اهداف عالی انقلاب اسلامی را محقق کنیم. تلاش ما باید این باشد که شهر را برای استفاده درست جانبازان و معلولین مناسب سازی کنیم و شهر و امکانات آن شامل حمل و نقل عمومی را برای استفاده حداکثری مناسب کنیم.
زاکانی تاکید کرد: ما بدهکار هستیم و هر چه کار کنیم در برابر بزرگی جانبازان هیچ است. امروز دو پروژه یکی در منطقه ۲۰ به افتتاح رسید که ۵.۴ کیلومتر راه مردم را نزدیکتر کرد و مخاطرات شهروندان این محدوده را کاهش داد. این پروژه ظرف مدت چهار ماه به اتمام رسید. این پروژه یکی از ۹۸ اصلاح تقاطعی است که باید در تهران انجام شود.همچنین پروژه شهید رستگار نیز ظرف سه ماه انجام شده که ۱۷ کیلومتر راه مردم را نزدیک میکند و در مجموع ۲۲.۴ کیلومتر راه شهروندان تهرانی امروز نزدیکتر شد و عیدی حداقلی برای بزرگی مردم قلمداد میشود. حدود ۷۰ میلیارد تومان هزینه این دو پروژه بوده است.
برنامه های شهرداری برای آسفالت ریزی
وی در خصوص آسفالت ریزی در سطح شهر تهران نیز گفت: در سال گذشته ۵۴۰ هزار تن آسفالت ریخته شده اما در سال جاری تا کنون ۷۰۰ هزار تن آسفالت ریزی داریم و در برنامه داریم که برای سال آینده ۱.۵ میلیون تن آسفالت ریزی داشته باشیم و در نیمه نخست سال آینده آسفالت ریزی بزرگراههای اصلی تهران انجام خواهد شد.
مهدی چمران در این مراسم در سخنان کوتاهی گفت: مدتی بود ساختن بزرگراه، پل و رمپ و لوپ و نظایر آن تعطیل شده و ذائقه مردم که عادت کرده بودند به راه اندازی پروژه های بزرگ، تغییر یافته بود. وی افزود: یکی از طرح های بزرگ بزرگراه شهید بروجردی است که نزدیک به ۱۰ سال بر روی آن کار می کنند اما به دلیل دارا بودن معارضان نتوانستیم تا پایان امسال طرح را بهتمام برسانیم .چمران گفت: انتهای بزرگراه یادگار امام ( ره) هم مهم است و انتظار زمان بندی و حرکت جهادی برای این موضوع داریم.رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: برای انقلابی بودن کار انقلابی کردن است و کار درست و براساس منطق باید پیش برود.
توافق بین شهرداری و وزارت جهاد کشاورزی
روز شنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۱، در راستای اجرای سیاستهای حمایتی دولت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، بازاررسانی مستقیم محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره با حذف واسطههای غیرضرور و کاهش فاصله قیمتی از تولید تا مصرف؛ تفاهم نامهای فیمابین وزارت جهاد کشاورزی و شهرداری تهران با هدف تأمین عمده محصولات کشاورزی و مواد غذایی از تولیدکنندگان حوزه کشاورزی و عرضه در غرفه میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، ارزش آفرینی از پسماندهای تولید شده و سایر زمینه های همکاری مشترک منعقد شد.
در مراسمی که به همین منظور با حضور سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی و علیرضا زاکانی شهردار تهران در سالن جلسات وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده بود، زاکانی با تاکید بر ضرورت همکاری میان دستگاههای مختلف برای حل مشکلات مردم گفت: پس از انقلاب با وجود اینکه ما به استقلال سیاسی رسیدیم اما هنوز به استقلال فرهنگی و اقتصادی نرسیدهایم؛ ریشه های این اتفاق نیز در داخل کشور است، زیرا تهدیدات خارجی برای ما همواره فرصت بوده است.او افزود: در همین رابطه یکی از ضعفهای ما عدم بهره مندی از مدیریت مشارکتی است که بر اساس آن باید همه دستگاهها را برای خدمت رسانی به مردم پای کار بیاوریم.زاکانی افزود: وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت شهری تهران به دنبال ایجاد همکاری مشترک با هدف تحقق ایجاد عایدی برای مردم هستند. زاکانی پیرامون پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر توسعه همکاری میان شهرداری تهران و وزارت جهاد کشاورزی با هدف ارائه خدمت فراتر در میادین میوه و تره بار و فروشگاه شهروند گفت: شهرداری تهران آمادگی دارد در حوزه توزیع کالاهای اساسی مانند برنج، گوشت، شکر، روغن و... با همکاری دولت خدمت رسانی ویژهای به شهروندان داشته باشد.